Evenimentul ZileiPoliticaPuiu Hașotti regretă că n-a făcut din 10 mai, Zi Națională

Puiu Hașotti regretă că n-a făcut din 10 mai, Zi Națională

Puiu Hașotti regretă că n-a făcut din 10 mai, Zi Națională
Puiu Hașotti (63 ani), fost lider de grup al senatorilor PNL, nu mai candidează pentru un nou mandat. Evenimentul zilei a stat de vorbă cu liberalul și a descoperit că cel mai mare regret pe care îl are este că nu a făcut din 10 mai Zi Națională.

 – Evenimentul zilei: Nu mai candidați la Parlament. Cu ce vă veți ocupa de la anul?

– Puiu Hașotti: Din 10 ianuarie ’90 sunt membru PNL. De 26 de ani sunt profesor la Universitate, așa că am ce să fac. După cinci mandate în Parlament ajunge. În 20 de ani nu am 20 de absențe nemotivate la Parlament. Și că mi-a plăcut sau nu, întotdeauna am votat cum a zis partidul. Deci, sunt foarte liniștit, iar conștiința mi-e foarte împăcată.

Ne puteți urmări și pe Google News

– Ce regretați că nu ați făcut cât timp ați fost parlamentar?

– Puiu Hașotti: – Un regret este acela că am propus și nu am reușit ca 10 mai să fie nu doar Zi Națională, ci sărbătoare națională. S-a acceptat doar sărbătoare națională, nu și Zi Națională și eu cred că și 1 decembrie și 10 mai trebuie să fie sărbători naționale.

– Dar cea mai mare realizare a dvs. în Parlament, care ar fi?

– Puiu Hașotti: – Am fost inițiatorul invitării Majestății Sale, Regele Mihai, în Parlament, la acel discurs de acum cinci ani. Cu un an înainte am ținut o declarație politică și am spus „trebuie să-l invităm pe Majestatea Sa și voi face toate demersurile”. Și am început un an de zile și am reușit. Cred că venirea Majestății Sale în Parlament a fost un moment istoric. Cred că sunteți de acord cu mine. În rest, în viitor, până una alta sunt cadru universitar de 26 de ani și țin niște cursuri frumoase, absolut spectaculoase. Vi le și pot spune dacă vreți.


Accesează: