Evenimentul Zilei > Monden > Cine va fi Prințesa de Wales? Kate Middleton sau Meghan Markle 
Cine va fi Prințesa de Wales? Kate Middleton sau Meghan Markle 

Cine va fi Prințesa de Wales? Kate Middleton sau Meghan Markle 

Mai multe voci spun că după ce Ducesa de Cambridge va ajunge „Regină Consoartă”, i se va da dreptul de a folosi titlul de Prințesă de Wales, rezervat doar Dianei.

Va fi încă o situaţie destul de delicată pentru Meghan care va asista, de la distanţă, cum Kate primeşte totul de la Casa Regală Britanică.

Asadar, atunci când Kate va deveni „Regină Consoartă”, în momentul în care prințul William va urca pe tron, ar putea lua un alt titlu surprinzător, a afirmat un expert regal.

Kate, ducesa de Cambridge, în vârstă de 38 de ani, este căsătorită cu prințul William, în vârstă de 37 de ani, care se află pe locul doi pe linia tronului britanic. William este fiul cel mai mare al prințului Charles, în vârstă de 71 de ani,  cunoscut și ca Prinţul Ţării Galilor. Iar atunci când prințul Charles va devini rege, este posibil să treacă titlul de Prinț de Wales pe numele lui William implicit şi pe al lui Kate.

Cu toate că Camilla, Ducesa de Cornwall, în vârstă de 72 de ani, este în prezent îndreptățită să fie cunoscută drept Prințesa de Wales, nu folosește acest titlu din cauza asocierii sale de durată cu prima soție a Prințului Charles Diana.

Regretata Diana este ultima femeie de la Casa Regală britanică care a purtat titlul de Prințesa a Țării Galilor și există posibilitatea ca ducesa Kate să fie următoarea.

Iain MacMarthanne, expert în monarhia britanică, a declarat pentru Express: „Când Charles va moșteni tronul, Ducele de Cambridge va deveni automat Ducele de Cornwall și Ducele de Rothesay printre alte titluri asumate de către moștenitorul tronului, care toate pot ajunge la William.

„În calitate de soție a lui William, Kate va deveni Regină Consoartă, ducesă de Cornwall și de Rothesay”

Potrivit lui MacMarthanne, titlul de Prinț al Țării Galilor nu va trece în mod automat lui William, ci rămâne la mâna lui Charles. Doar el va decide. El a explicat: „În cazul în care ducele de Cambridge ar fi făcut prinț al Țării Galilor, Kate va deveni automat Prințesa de Wales.

„La fel, odată cu succesiunea lui William, Kate va deveni Regina Consoartă”. Deci, va împuşca trei titluri dintr-o dată.

Prințul Charles și Prințesa Diana au divorțat în 1996, la un an după ce Diana a vorbit public despre relația lui Charles cu Camilla, Parker Bowles.

Diana a povestit în exclusivitate pentru BBC Panorama că în căsătoria sa cu Charles au fost „trei persoane”. Dezvăluirile Dianei la acea vreme au zguduit din temelii Casa Regală. Iar Prinţesa Inimilor a fost înţeleasă ca dovadă că o planetă întreagă i-a transmis mesaje de susţinere după aflarea veştii că soţul ei o înşela pe ascuns cu Camilla.

Moartea tragică a prințesei Diana într-un accident de mașină în 1997 a însemnat pentru Charles și Camilla nici mai mult nici mai puţin decât oficializarea relaţiei lor.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: