Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au hotărât, astăzi, că cinci dintre inculpaţii din dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara rămân în arest la domiciliu.
În dosar sunt implicați Cristian Horgea, Elisabeta Miuţescu, Cristian Ilie Ispravnic, Cristian Dima şi Mircea Andrei Lucaciu.
Tot în această anchetă a fost reținut și ulterior eliberat unul dintre vicepreședinții filialei PSD Caraș, Mirel Patriciu Pascu.
Anchetatorii au cerut, astăzi, prelungirea măsurii de arest la domiciu, arătând că se ocupă de transcrierile unor convorbiri telefonice, în care a fost interceptat Mirel Patriciu Pascu, fost edil de Bocșa și fost vicepreședinte al PSD Arad.
Interceptările au fost obținute de procurorii DNA de la DIICOT.
„Aceste interceptări au fost obținute de DNA de la procurorii DIICOT, care l-au interceptat pe fostul primar din Bocșa și fost vicepreședinte al PSD Arad, în dosarul privind eliberarea nelegală a unor permise de port armă dar și în dosarul în care este vizat Codrin Ștefănescu.
Astfel, DIICOT Caraș a transmis DNA Timișoara 15 DVD-uri ce conțin discuții referitoare sau chiar ale lui Mirel Patriciu Pascu, care acum sunt în curs de transcriere în procese verbale ce vor constituit noi probe în dosarul de mega corupție de la PSD Arad.
„Un alt motiv pentru care urmărirea penală nu a fost finalizată este generat de faptul că prin ordonanța din data de 20.12.2019, s-a dispus preluarea unor probe rezultate din măsurile de supraveghere tehnică autorizate în dosarul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Biroul Teritorial Caraş Severin din dosarul ...., în ceea ce îl priveşte pe Pascu Patriciu Mirel, respectiv înregistrarea comunicărilor efectuate prin telefon, sistem informatic ori prin orice alt mijloc de comunicare la distanţă.
Organele de anchetă sunt în curs de finalizare a audierii convorbirilor telefonice preluate din dosarul D.I.I.C.O.T. (stocate în 15 DVD uri) şi a redării celor considerate relevante pentru prezenta cauză, fiind identificate mai multe convorbiri care au legătură cu exercitarea influențelor politice în ceea ce privește ocuparea funcțiilor de conducere sau execuţie din cadrul D.R.D.P. Timişoara.
De asemenea, urmează a se pune aceste înregistrări la dispoziţia inculpaţilor, spre studiu, lucru care nu a fost posibil decât după ce în data de 27 şi 28. 02. 2020, D. I. I. C. O.T. Caraş Severin a procedat la audierea suspecţilor, pentru a nu periclita ancheta ce se desfăşoare în cauza respectivă”, precizează pentru stiripersurse, surse judiciare.