Buzatu conduce PSD Vaslui și din spatele gratiilor. „Transfer” de la PNL

Buzatu conduce PSD Vaslui și din spatele gratiilor. „Transfer” de la PNL Dumitru Buzatu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ultimele mutări din cadrul PSD Vaslui indică faptul că Dumitru Buzatu rămâne cu controlul ferm al partidului, chiar și din spatele gratiilor. În ciuda faptului că a fost numit un interimar la conducerea organizației, influența baronului politic rămâne neclintită.

Demonstrația puterii lui Dumitru Buzatu în partid este evidentă prin alegerea noului candidat pentru Primăria Bârlad din partea PSD, scrie presa locală.

Cu o prezență politică anterioară în PNL, Dumitru Boroș a anunțat, alături de deputatul Adrian Solomon, că va candida pentru social-democrați în cursa pentru Primăria Bârlad.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dumitru Buzatu, încă la cârma partidului PSD Vaslui

Chiar și când era liber, baronul PSD nu a reușit să-și îndeplinească atât de multe dorințe. În niciun fel nu a reușit să-l convingă pe deputatul Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, să susțină candidatura lui Dumitru Boroș.

Nu poate fi uitată furia exprimată de deputat față de primarul Bârladului. Pe acesta l-a făcut „hoț”, „penal”, „mincinos”, și n-a încetat să facă acest lucru timp de doi ani.

Au fost depuse zeci de plângeri la toate instituțiile de stat împotriva lui Boroș. Inițiate de Solomon sau de alți colegi de partid, cu privire la gestionarea fondurilor europene alocate pentru investiții.

Acum, cei doi au avut o întâlnire cordială la sediul PSD, unde s-au îmbrățișat și au împărtășit promisiuni reciproce.

În timp ce declarațiile lui Solomon cu privire la această înțelegere au avut un ton mai relaxat, cu elemente de umor și autoironie, comunicatul lui Boroș a fost perceput ca o mare victorie.

Acesta a evidențiat că nerealizările din cei șapte ani de mandat trebuie atribuite lui Nelu Tătaru, nu echipei sale. Acesta ar fi politicianul care ar fi îndeplinit toate cerințele primarului Bârladului.

Mai mult, un fost colaborator al lui Boroș, care a lucrat în trecut alături de primarul Costel Tudor, a dezvăluit că Boroș nu a fost niciodată cu adevărat membru al PNL.

Dumitru Boroș trece la PSD

Dumitru Boroș. Sursa: Arhiva EvZ

Dumitru Boroș a trecut la PSD

„Bine ați venit, domnule primar Dumitru Boroș! Astăzi începe un nou capitol în organizația PSD Bârlad. Lăsăm în urmă tot ceea ce ne desparte și ne vom axa pe lucrurile care ne unesc, fără îndoială mult mai multe! Școală, spital, infrastructură, într-un cuvânt, Bârlad.

Pentru un oraș european, am trecut peste orgolii și idiosincrazii personale și am pus interesul general în fața tuturor. Împreună cu dl. Boroș vom reuși, pentru Bârlad și bârlădeni!”, a spus Adrian Solomon, într-o ședință de la sediul partidului, duminică.

Alături de Roxana Feraru, fosta viceprimăriță a Bârladului, și de soțul acesteia, Dumitru Boroș a pășit hotărât în sediul partidului câștigător și a susținut un discurs.

„Dragi bârlădeni, după o îndelungă chibzuință, în care am analizat sub toate aspectele parcursul ascendent al municipiului Bârlad din ultimii ani și posibilitatea ca acest drum să continue fără obstacole, ies astăzi în fața dumneavoastră pentru a vă anunța că la alegerile locale din 2024 voi candida din partea PSD pentru un nou mandat de primar”, a spus acesta, potrivit vremeanoua.ro.

Despre Dumitru Buzatu, cine este Dumitru Buzatu

Rasturnare de situatie in cazul Buzatu

Dumitru Buzatu - O privire de ansamblu asupra președintelui Consiliului Județean Vaslui

Drumul către politică și cariera sa de deputat

Dumitru Buzatu, născut pe 12 august 1955 în Ruginoasa, Iași, România, s-a impus în peisajul politic ca președinte al Consiliului Județean Vaslui. A debutat în sfera politică în anul 1992, fiind ales ca deputat român în legislatura 1992-1996, pe lista partidului PDSR, din județul Vaslui. Ulterior, a continuat să-și facă simțită prezența în mediul politic, fiind ales în legislaturile 1996-2000 și 2000-2004, în cadrul cărora a fost membru în diverse grupuri parlamentare de prietenie cu țări precum Republica Portugheză, Republica Cuba și Republica Chile.

Ascensiunea și declarațiile controversate

În timpul mandatului său, Dumitru Buzatu a atras atenția prin declarații incendiare, în special în ceea ce privește poziția sa față de protestatarii care se opuneau modificărilor legislative. Într-o declarație din 2 februarie 2017, Buzatu a făcut referire la poziția sa dură în cadrul PSD, etichetându-i pe contestatari ca fiind o "facțiune ultrareacționară" fără înțelegere pentru valorile democratice.

Căderea în dizgrație și problemele cu legea

Cu toate acestea, reputația sa a fost puternic afectată în 2023, atunci când a fost reținut de către DNA sub acuzații de luare de mită de la un om de afaceri din Vaslui, în legătură cu un contract de modernizare de drumuri. Acest scandal a dus la excluderea imediată a lui Dumitru Buzatu din rândurile PSD, punând capăt unei cariere politice controversate.

Din debutul său în politica românească până la căderea bruscă în dizgrație, povestea tumultuoasă a lui Dumitru Buzatu rămâne una care aduce în prim-plan atât realizări notabile cât și controversă.