Evenimentul Zilei > Politica > PSD și USR, la cuțite! Totul a pornit de la mesajul care i-a umilit pe timișoreni
PSD și USR, la cuțite! Totul a pornit de la mesajul care i-a umilit pe timișoreni

PSD și USR, la cuțite! Totul a pornit de la mesajul care i-a umilit pe timișoreni

PSD și USR sunt protagonistele unui noi scandal izbucnit din cauza unui banner afișat pe fațada unui bloc de pe unul din bulevardele Timișoarei. Senatorul USR Nicu Fălcoi se află în spatele acestei situații. Bannerul are mesajul „PSD te vrea sărac şi dependent de partid” şi a stârnit o reacţie după din partea preşedintelui PSD Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Călin Dobra a catalogat gestul senatorului USR ca fiind unul menit să manipuleze românii. Acesta consideră că USR nu are argumente pentru a ataca PSD, fapt pentru care ar recurge la fapte îndoielnice.

 „PSD Timiș s-a prezentat întotdeauna în fața oamenilor, prin diversele căi de comunicare, cu proiecte sustenabile de dezvoltare. Credem că orice opinie trebuie asumată de la bun început și susținută cu argumente reale. Le transmit, pe această cale, celor din USR faptul că timișenii nu agreează comportamente penibile de denigrare și folosindu-le nu vor avea decât de pierdut în fața electoratului. Pe de-o parte, le înțeleg „neplăcerea” adusă de PSD prin faptul că își respectă promisiunile față de români, care fac parte din măsurile actualului Program de Guvernare. 

Însă, pe de altă parte, dacă și cei din USR sunt români și își iubesc țara, nu înțeleg de ce sunt supărați pe faptul că românii au salarii și pensii mai mari și condiții tot mai bune de trai. Totuși, este trist faptul că USR încearcă să prostească o țară întreagă prin gesturi atât de mici și penibile de manipulare, însă ei nu știu faptul că poporul român a fost și va fi mereu un popor înțelept și care nu se lasă păcălit de un grup neînsemnat de oameni. Și pentru că suntem în prag de campanie electorală, doresc să transmit un mesaj clasei politice: stimați colegi politicieni, haideți să prezentăm oamenilor, la modul cel mai real, ce am făcut și ce putem și vrem să facem pentru comunitatea pe care o reprezentăm!”, afirmă președintele PSD Timiș, Călin Dobra.

Senatorul USR Nicu Fălcoi a recunoscut, pe pagina sa de Facebook, faptul că este responsabil bannerul afișat pe blocul din Timișoara. Acesta şi-a motivat demersul prin faptul că PSD ar menţine românii în sărăcie în mod intenţionat, pentru a-i putea manipula.

„Dragii mei timișoreni, eu am fost. Dacă veți merge pe strada Bogdăneștilor, veți vedea un afiș de 8m înălțime, cu un mesaj simplu: 'PSD te vrea sărac'. Este vorba despre SĂRĂCIA cauzată și propagată intenționat de către PSD. Pentru Partidul Social Democrat este un avantaj electoral direct ca cetățenii să aibă o situație materială cât mai proastă. Nu vorbim despre incompetență, nu vorbim despre greșeli …ci este un demers intenționat. De aceea nu avem investiții, nici măcar din fonduri europene. De aceea nu avem autostrăzi, nu avem spitale dotate, nu avem o educație decentă. Ne vor dependenți de creșterile lor de salarii și de pensii, care sunt mult prea mici ca să facă diferența. (…)

Dragnea și camarila din jurul lui mint cum respiră. Mint despre realizările lor, mint despre ce vor să facă cu puterea executivă, mint când vorbesc despre noi, mint încontinuu. De aceea am vrut să spun clar și răspicat că, dincolo de țesătura lor de minciuni, noi vedem ce fac ei de fapt. Vedem că vor să ne țină săraci și cu mâna întinsă la baronul vremii. PSD ne vrea săraci. Și dacă se poate să ne rugăm de ei când avem nevoie de ceva, și mai bine. Așa își asigură ei, de fapt, accesul la pârghiile executive și la fondurile publice. Ținându-ne pe toți captivi. Dar nu mai țin minciunile acestea. Ne-am săturat de Dragnea, Viorica și Vâlcov. Vremea lor a trecut, iar pe 26 mai îi vom învinge la vot și acela va fi primul pas spre curățarea României. Știu că prea puțini oameni mai cred în politicieni sau în onoarea noastră. Dar vă rog să mă credeți: nu sunt toți la fel.”, a scris senatorul Nicu Fălcoi pe Facebook.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: