Editura Evenimentul si Capital

Caracatița de interese a PSD din județul Alba

Caracatiţa corupţiei
Autor: | | 7 Comentarii | 5128 Vizualizari

Se pare că, dacă procurorii ar demara o anchetă la nivelul unor instituții de stat din județul Alba, ar avea ce să găsească. Ziariștii locali, deși cunosc fapte la limita legii sau chiar înscrise în spectrul infracțional, nu au unde să-și publice anchetele împotriva puternicilor politicieni și ai oamenilor lor. Informațiile care ne-au fost transmise sunt grave, dar le publicăm ca un semnal de alarmă și invităm personajele în cauză să vină cu precizări.

@Bani din proiectele cu fonduri europene

Ionela Maria Mihăilescu, un angajat al Agenției Județene pentru Plăți si Inspecție Socială Alba (AJPIS), a reușit să ajungă director executiv al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU), Centru din subordinea Guvernului României. Aceasta se afla în stare de incompatibilitate cu funcția vizată, pe fondul unui conflict de interese, ne-au informat surse din zona administrativă a județului Alba.

Mai întâi, Ionela Mihăilescu a fost numită în funcția de execuție vacantă în instituție, pentru ca, ulterior, să fie numită chiar în funcția de director executiv pe perioadă nedeterminată, pe fondul expirării mandatului directorului interimar OIR POCU Centru, Paula Pleșa (15.12.2018).

Între 2013-2018, directoarea Mihăilescu a obținut venituri de la mai multe firme și ONG-uri care au avut calitatea de beneficiari ai programului POSDRU, ulterior având proiecte în evaluare la POCU. Există indicii că, pe perioada în care și-a desfășurat activitatea în cadrul AJPIS Alba, Ionela Maria Mihăilescu și-a rotunjit venitul din programe și cursuri cu fonduri europene pe linia formării profesionale a adulților.

De asemenea, pe zona de educație s-au obținut bani la concursurile organizate în învățământul preuniversitar din județul Alba. Sursa EVZ a dezvăluit că, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de inspectorul școlar general Eugenia Marcela Dărămuș, s-a primit o serie de beneficii materiale din partea persoanelor desemnate câștigătoare la concursurile pentru posturi. Informațiile și acuzațiile despre șpăgi date și împărțite au început să circule pe fondul nemulțumirii față de modul în care au fost desemnații câștigătorii acestor concursuri. Astfel, se susține, cu maximă confidențialitate din cauza fricii de repercursiuni, că banii și cadourile au fost primite de Marcela Dărămuș și remise unor persoane sus-puse. Se vehiculează numele favoriților, a inspectorilor școlari care o ajută pe Marcela Dărămuș, dar și faptul că în schimbul unui post s-au oferit sume de circa 2.000 de euro. Asta în condițiile în care, inspectorul șef școlar are o retribuție de circa 8.000 lei lunar, conform presei locale. Sunt doar declarațiile unor oameni care cer ca Ministerul Educației să intervină și să facă o anchetă serioasă în ceea ce privește implementarea proiectelor derulate la nivelul ISJ Alba, finanțate din fonduri publice sau comunitare. Și reprezentanții Ministerului Muncii ar putea să intervină cu un control, deoarece există indicii că Marcela Dărămuș a obținut, prin intermediari, sume ilegale și în cadrul aplicației „INFUSE – 7000 de persoane instruite în vederea integrării pe piața muncii” (program gestionat de Ministerul Muncii), cerând persoanelor dornice să devină formatori sume de bani, pentru care respectivii semnau de primire.

@ ”Sănătatea” din Alba, în parteneriat cu partidul de guvernământ

Silvia Puie, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, deține postul acesta din 2013. Despre ea s-a scris că deține cel mai mare salariu din județ. În anul 2017 avea o retribuție de aproape 18.000 de lei. Se spune că și-a asigurat postul cu ajutorul soțului său, Ioan Puie – director al Direcției Regionale de Audit CENTRU din cadrul Curții de Conturi a României. Acesta, spun sursele EVZ, a fost gratulat de mai marii PSD pentru că, din poziția pe care o deține, poate să „evite” efectuarea de controale la administrațiile publice ce implementează proiecte finanțate din fonduri publice și care sunt conduse de persoane ce fac parte din formațiunea aflată la guvernare.

Despre Alexandra Sinea, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba, sunt indicii că susține financiar evenimente organizate de PSD, precum și pe unii dintre membrii de vază ai acesteia, originari din Alba.

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI