PSD începe epurările în teritoriu. Vicepreședintele liberal al CJ Iași a fost înlocuit cu un membru PP-DD

PSD începe epurările în teritoriu. Vicepreședintele liberal al CJ Iași a fost înlocuit cu un membru PP-DD

PSD a început să rupă majoritățile cu PNL în Consiliile Județene. Startul a fost dat la Iași, unde o majoritate constituită din consilieri ai PSD, PP-DD și PDL a hotărât schimbarea din funcție a vicepreședintelui CJ susținut de PNL, Victor Chirilă.

Acesta a fost înlocuit de Alin Aivănoaiei, președintele organizației ieșene a PP-DD.  El a beneficiat de cele 18 voturi ale consilierilor PSD şi PPDD, dar şi de două voturi ale unor consilieri judeţeni ai PDL.

Cei zece reprezentanţi ai PNL s-au retras din sală în momentul începerii votului. PSD şi PPDD mai aveau nevoie de votul unui consilier judeţean PDL pentru schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui liberal, majoritatea simplă însemnând 19 voturi. În Consiliul Judeţean Iaşi, PSD deţine 14 mandate, PNL - 11, PDL - 7, iar PPDD - 4. La şedinţa astăzi au lipsit câte un consilier de la PNL şi PDL.

"Astăzi am asistat la o zi foarte tristă din prezentul oraşului şi judeţului nostru, ziua în care PSD a hotărât, a iniţiat şi a dus până la capăt batjocurirea speranţelor pe care ieşenii le-au pus în USL. USL n-a fost o alianţă votată de atât de mulţi oameni în primul rând pentru partidele care erau parte din ea. USL reprezenta visul ieşenilor că perioada de certuri, de scandaluri, de stagnare, de subdezvoltare economică se vor sfârşi şi că forţele politice îşi vor da mâna pentru a duce la bun-sfârşit proiectele Iaşului", a declarat Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, culmea ridicolului este faptul că liderul de grup al PDL, Radu Ursanu, care a candidat şi el la funcţia de vicepreşedinte CJ Iaşi, a primit mai puţine voturi decât numărul de consilieri PDL prezenţi în sală."Şeful de grup PDL a fost umilit, a fost pus într-o situaţie ridicolă. Doi dintre colegii săi de partid nici măcar nu l-au votat, dar în schimb au votat omul susţinut de PSD", a spus Adomniţei, citat de mediafax.ro.