Evenimentul Zilei > Politica > Care este SOARTA lui DRAGNEA? Două NUME GRELE din PSD dezvăluie cine îi va lua locul sefului PARTIDULUI
Care este SOARTA lui DRAGNEA? Două NUME GRELE din PSD dezvăluie cine îi va lua locul sefului PARTIDULUI

Care este SOARTA lui DRAGNEA? Două NUME GRELE din PSD dezvăluie cine îi va lua locul sefului PARTIDULUI

Vineri, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat pentru MEDIAFAX, că „nimeni nu va achiesa” în partid la ideea schimbării din funcţie a liderului formaţiunii, Liviu Dragnea, atâta vreme cât âncă nu a fost identificată o „alternativă conturată” şi că, din punctul să de vedere, nu există „astăzi” o alternativă ân acest sens în PSD. Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a subliniat, vineri, că este nevoie de organizarea „rapidă” a unei şedinţe CExN, în decursul săptămânii următoar, pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

„Nu am avut discuţii (cu alţi lideri judeţeni PSD pentru schimbarea din funcţie a lui Liviu Dragnea – n.r.), nu cred că sunt constructive în acest moment. Am văzut în spaţiul public nemulţumiri exprimate de primarul Capitalei, Gabriela Firea, faţă de alţi lideri ai PSD. Au mai fost, de-a lungul timpului, disensiuni şi nemulţumiri legate de felul în care este condus managerial destinul PSD. Nu cunosc nimic vizavi de liste, adrese, scrisori care să fie semnate de foarte mulţi lideri de organizaţii judeţene pentru că eu nu cred că aşa funcţionează PSD. În primul rând, trebuie să avem, dacă există astfel de nemulţumiri şi discuţii, să le avem în interior. Nu cred că este suficient o dată, nu cred că dacă cineva vine în interiorul partidului şi spune un punct de vedere o dată, are apoi oportunitatea să meargă să vorbească public. Poate să vină de două, de trei, de patru ori, şi să convingă colegii de veridicitatea punctului său de vedere. Aici greşesc cei care ies în spaţiul public”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, lider al filialei judeţene PSD Maramureş.

 

Zetea a adăugat că în momentul în care vor exista „acte de disidenţă” în PSD, în acel moment partidul va începe să priveacă „spre o viitoare înfrângere electorală”.

 

„Acest scandal, tevatură, care se crează în jurul acestui subiect, nu serveşte cu nimic PSD, nu serveşte cu nimic guvernării, nu serveşte cu nimic implementării programului de guvernare. Asta nu înseamnă că aceste discuţii nu trebuie făcute sau că aceste discuţii nu au fundament. Orice coleg care are o problemă trebuie să fie ascultat de către ceilalţi colegi pentru a i se rezolva problema respectivă. O să fim puternici doar împreună. În momentul în care vor exista astfel de acte de disidenţă, ăsta este primul moment în care PSD priveşte spre o viitoare înfrângere electorală şi nu spre vreo victorie", a spus vicepreşedintele social-democrat pentru MEDIAFAX.

 

Potrivit acestuia, „nimeni nu va achiesa” în partid la ideea de schimbare din funcţie a liderului formaţiunii, Liviu Dragnea, dacă nu există o „alternativă conturată”.

 

„În al doilea rând, discuţiile care se fac în spaţiul public vizavi de cererea de demisie sau de demitere a preşedintelui Liviu Dragnea, membrii PSD sunt mult mai pragmatici de atât, sunt oameni trecuţi prin foarte multe bătălii electorale, cunosc foarte bine statutul partidului, cunosc foarte bine interesul partidului şi nu vorbesc doar de cei care au funcţii înalte de conducere, vorbesc de fiecare membru simplu de partid. Nimeni nu va achiesa la o astfel de idee atâta vreme cât nu există o alternativă conturată la Liviu Dragnea, sau o alternativă care să fie nu unanim, ci măcar parţial recunoscută ca fiind un lider care poate să gestioneze interesele şi destinul PSD. Eu nu văd astăzi această alternativă. Că e nevoie în continuare de discuţii, că e nevoie ca toate aceste asperităţi între diverşi membri ai PSD să fie rezolvate, da, aici este nevoie şi este nevoie de foarte, foarte mult dialog", a indicat Gabriel Zetea.

 

Vicepreşedintele PSD a mai declarat pentru MEDIAFAX că a discutat cu Liviu Dragnea pe aceste teme şi sunt ”cu toţii îngrijoraţi” de situaţia care se creează.

„Am avut o discuţie cu preşedintele, evident, suntem cu toţii extrem de îngrijoraţi vizavi de situaţia care se creează, situaţie care tot creşte de la zi la zi şi mass-media care amplică în fiecare zi, şi mai mult, orice declaraţie, orice gest”, a spus Zetea.

 

Tot mai mulţi membri social democraţi au spus joi că aşa-zisa scrisoare a celor peste 20 de lideri PSD nu ar exista, motiv pentru care ea nici nu a apărut în spaţiul public. Joi, surse politice susţineau că mai multe organizaţii PSD au discutat despre retragerea sprijinului lui Liviu Dragnea.

 

"E o petardă. Nu a văzut-o nimeni. E o bazaconie. E ceva ce nu a văzut nimeni. Orice document apare, orice sursă, din 28 de organizaţii, ar fi trimis-o presei", a declarat deputatul PSD, Valeriu Steriu, la Antena 3.

"Nimeni nu a auzit ca preşedintele să fi comandat o şedinţă largă cu şefii judeţeni, preşedinţi şi le supui la vot să îţi dea un mandat pentru ceva. Nu poţi pe persoană fizică în PSD să vii să ceri ceva. Adversarii noştri încearcă din ce în ce mai prost să butoneze oamenii, că altă explicaţi nu avem", a afirmat şi Codrin Ştefănescu, la Antena 3.

 

Ioan Mang (PSD)

„Părerea mea personală este că, întrucât dna Firea a ieşit astăzi cu alte ştiri şi cu alte…trebuie organizat un CEx şi stabilit dacă partidul este pe ideea dnei Firea sau nu. Dânsa, până la urmă, şi oricine din partidul ăsta trebuie să înţeleagă că dacă ai o propunere o discuţi în partid, se supune la vot, dacă propunerea ta are voturile necesare, în regulă. Dacă nu, subiectul este rămâi în partid şi respecţi decizia majorităţii sau pleci, că nu putem să stăm aşa la infinit, decidem una şi a doua zi ieşim pe presă şi spunem altceva", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Întrebat dacă propune ca Gabriela Firea să fie propusă spre sancţionare în PSD dacă va continua cu declaraţiile publice critice, Mang a răspuns afirmativ.

 

„Nu numai dna Firea, oricine. Dacă discuţia are loc în partid şi majoritatea decide că nu se urmează acea cale, discuţia trebuie să înceteze pentru un membru care vrea să rămână în partid, într-o situaţie în care cel mai important lucru este să ne realizăm programul de guvernare. Dacă vom discuta doar despre noi, în loc să muncim, să ne facem treaba, nu am făcut nimic”, a precizat liderul PSD Bihor, pentru MEDIAFAX.

Mang a mai declarat că a participat joi, la sediul central PSD, la o discuţie între „mai mulţi colegi”, în prezenţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea, privind convocarea unei şedinţe CExN. „Ideea a fost dacă e nevoie de Comitet Executiv rapid, adică în următoarele două săptămâni. Nu a fost o decizie, a fost o discuţie între colegi, am fost mai mulţi colegi”, a spus el.

Liderul judeţean PSD a apreciat că, din punctul său de vedere, o şedinţă CExN organizată săptămâna viitoare ar putea să „închidă" subiectul presupusei scrisori a nemulţumiţilor din partid.

 

Gabriela Firea a transmis vineri, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că nu se află în fruntea niciunei răzmeriţe, dar că se va alătura oricărei iniţiative pentru „modernizarea” PSD şi că Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare „la cel puţin 30 de colegi”. Primarul Capitalei a adăugat că victoriile electorale ale PSD nu ar fi fost posibile fără implicarea liderilor partidului. Ea a conchis că PSD s-a prăbuşit în sondaje.