„În ceea ce priveşte decizia privind participarea pe listele de candidaturi pentru Parlamentul European, aceasta este o discuţie care va avea loc cu siguranţă în cadrul PSD. Până acum nu am discutat acest subiect", a spus Rovana Plumb.

Un an plin de provocări va fi 2019 pentru țara noastră și pentru partidele politice din perspectiva viitoarelor alegeri și că PSD trebuie să dea cele mai bune candidate pentru PE.

„Anul 2019 este un an plin de provocări pentru România, pentru partidele politice, pentru că pe lângă preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a preşedinţiei rotative, vom avea alegeri europarlamentare şi, bineînţeles, alegeri prezidenţiale. Rolul şi misiunea Organizaţiei de Femei a PSD sunt, bineînţeles, să avem cele mai bune candidate pentru europarlamentare şi de a merge în campania electorală explicând care sunt beneficiile Uniunii Europene", a afirmat preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD), la Şcoala de vară a formaţiunii politice.

Despre candidatura pentru alegerile prezidenţiale nu s-a discutat la evenimnet, a mai spus Rovana Plumb.

„Despre candidatura la prezidenţiale, care este cu siguranţă o temă politică foarte importantă pentru noi toţi românii, vom discuta de asemenea în cadrul partidului. Până acum nu am discutat, pentru că avem teme politice importante la zi, în special aplicarea măsurilor din programul de guvernare", a spus Rovana Plumb.

Miercuri, la Mamaia, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că există probabilitatea ca formaţiunea politică să meargă pe liste separate la alegerile pentru Parlamentul European.

„Pentru Parlamentul European trebuie să avem în vedere următorul lucru. Ştiţi foarte bine, în Parlamentul European există grupuri politice, grupul ALDE, care este grupul liberal, grupul Partidului European Socialist, grupul popularilor, grupul ecologiştilor ş.a.m.d.. Deci, ei se repartizează odată ajunşi în Parlamentul European pe grupuri politice şi, de aceea, cred că a merge pe o listă comună creează o anumită confuzie, şi pentru electoratul de la noi, şi pentru partenerii noştri europeni. Nu am luat o decizie, dar există o bună probabilitate să mergem pe liste separate", a afirmat preşedintele