Protestul paşnic, desfăşurat în faţa instituţiei de pe strada Pestalozzi, a durat o oră. Sindicatele din Radiodifuziune au organizat astfel de proteste concomitent la studiourile de radio din întreaga ţară. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de noul Cod al Muncii, pe care îl numesc simplu "Codul Sclaviei".
"Acţiunea noastră se înscrie, pe de o parte, în ceea ce se întâmplă la nivel naţional. În ceea ce priveşte condiţia de ziarist la o instituţie publică, trebuie să se ştie că noul Cod al Muncii ar putea aduce îngrădiri profesiei, în măsura în care nu mai ai loc de muncă, se restrâng schemele de personal, iar acest lucruv ar putea viza mai ales pe jurnaliştii "incomozi"", a declarat liderul de sindicat, Marius Pentelescu.
Ultimul protest de la Timişoara
Peste 400 de sindicalişti din toate marile confederaţii sindicale s-au adunat în această după-amiază în faţa primăriei, de unde au pornit în marş spre prefectură, pentru a protesta față de Codul Muncii.
Sindicaliștii au suflat în vuvuzele, au fluierat, au bătut în tobe şi au purtat pancarte cu caricaturi. Una dintre acestea îl înfăţişa pe Traian Băsescu, alături de mesajul „Să vă scufundaţi bine”, iar o alta – un muncitor spânzurat de o carte pe care scria „Codul Muncii, de Emil Boc”. Manifestanţii au scandat și „Jos Băsescu” şi „Jos Guvernul”.
Liderii de sindicat au declarat că aceasta este ultima demonstraţie din Timişoara și că de săptămâna viitoare sindicaliştii timişoreni vor participa la un protest de amploare la Bucureşti.
Potrivit lui Adrian Negoiţă, liderul CNSLR Frăţia, filiala Timiş, noul Cod al Muncii va transforma angajaţii în „sclavi”. Asta deoarece există o prevedere prin care patronatul poate să impună norme care, dacă nu sunt îndeplinite, duc automat la concediere. „Practic această prevedere îl transformă pe angajat în sclav”, conchide Negoiţă.