Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest violent! Au dat foc la un bloc plin cu oameni. Unde au mai „lovit” protestatarii?
Protest violent! Au dat foc la un bloc plin cu oameni. Unde au mai „lovit” protestatarii?

Protest violent! Au dat foc la un bloc plin cu oameni. Unde au mai „lovit” protestatarii?

Protestatarii din Santiago, Chile, au incendiat mai multe stații de metrou, dar și un bloc. Totul vine după ce statul a mărit prețul biletelor de metrou.

Starea de urgenţă a fost declarată în capitala Chiliană, Santiago, după o noapte de proteste violente. Locuitorii oraşului au ieşit în stradă din cauza creşterii preţului biletelor la metrou, relatează BBC.

Protestatarii, mulţi dintre ei elevi de liceu şi studenţi, au sărit peste turnicheţi şi au atacat mai multe staţii de metrou, incendiindu-le şi blocând traficul pentru mii de alţi locuitori ai oraşului.

Imaginile difuzate de televiziuni arată staţii distruse de flăcări, protestatari aruncând cu pietre înspre forţele de ordine şi atacând vehiculele acestora. Un autobuz a fost incendiat. Jandarmeria a acţionat folosind gaze lacrimogene şi bastoane împotriva protestatarilor.

Tulburările care afectează capitala sud-americană arată clivajul adânc care separă societatea chiliană, care deşi este una dintre cele mai bogate ţări din regiune, se confruntă cu o rată a sărăciei destul de mare. Protestele vin după o tensiune crescândă în rândul populaţiei care se plânge de costurile crescute şi crescânde ale vieţii, mai ales în Santiago, un oraş cu aproximativ şase milioane de locuitori.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.