Evenimentul Zilei > Economie > PROTEST RCA: Transportatorii amenință cu claxoane și reducerea vitezei
PROTEST RCA: Transportatorii amenință cu claxoane și reducerea vitezei

PROTEST RCA: Transportatorii amenință cu claxoane și reducerea vitezei

Transportatorii din România pregătesc mega – protestul RCA, care va avea loc în data de 14 -15 septembrie, a anunțat Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizația din România.

Până atunci, transportatorii vor protesta într-o formă inedită: sediul Guvernului și sediul ASF vor fi claxonate de către toți transportatorii sau alte categorii profesionale, precum  și persoanele fizice nemulțumite de un preț RCA exorbitant, scrie în comunicatul COTAR.

 Protestatarii vor avea lipite pe parbriz în partea dreaptă, o coală de hârtie cu mesajul „Protest RCA”.

 „Aceasta este prima formă de protest pașnic din București, din această vară, pe care atât transportatorii, cât și persoanele fizice nemulțumite de prețul de lux al unui RCA, care culmea, nu despăgubește în caz de daună. Conducerea instituției cu rol de protecție a consumatorului de asigurări, respectiv ASF, simulează grijă față de consumator, fiind de fapt, artizanii din umbră a acestui genocid al transportatorilor români.“ a declarat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR.

 Actuală formă pașnică de protest va debuta începând cu 16 August și nu va fi sistată decât după rezolvarea costului de prima RCA. Protestatarii vor claxonă în interval 09-17, ori de câte ori se vor afla în preajma aceastor instituții.  

Totodată, începând de marți, 16.08.2016, până la data soluționării prețului primei RCA, toate autovehiculele de marfă vor reduce viteza de circulație în întreagă țara, până la limita evitării oricărui pericol timp de minim 2 ore (între orele 10:00- 12:00), după modelul protestelor din Albă, Brașov, Cluj, Baia Mare etc. Măsura a fost convenită de COTAR împreună cu Apte2000 și Apulum.

„Daca până în data de 15 septembrie, problemă prețului RCA nu va fi rezolvată, vom scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, mașinile de transport persoane, etc aflate pe toate drumurile publice. Mai aveți fix o luna să rezolvați această problemă!” a conchis Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: