Câteva sute de bucureșteni s-au strâns la un miting de protest împotriva măștilor de protecție. Aceștia spun că obligativitatea purtării măștii este o măsură nocivă care se va reflecta negative asupra sănătății românilor.

Protestul se intitulează „Pentru libertate” și este susținut de câteva sute de oameni care au ieșit în stradă, într-un marş spre Palatul Parlamentului şi Palatul Cotroceni. Organizatori sunt reprezentanții Alianţei pentru Unirea Românilor.

„Probabil că suntem 2.000 de oameni. Nimeni, în ultimele două săptămâni de când am început să protestăm în Piaţa Victoriei, nu a venit să discute cu noi cele zece revendicări pe care le avem legate de neregulile din perioada pandemiei (accesul bolnavilor cronici în spitale, la medicamente, restabilirea dreptului la protest, oprirea tăierilor ilegale de păduri şi anchetarea celor vinovaţi). Ne dorim ‘dreptate pentru România”, a declarat liderul AUR, George Simion.

Manifestanţii au purtat în drumul lor steaguri tricolore şi pancarte cu mesajul „Dreptate pentru România”. Aceștia au solicitat autorităților să le satisfacă mai multe revendicări. Între acestea se numără și ridicarea obligativități purtării măștii de protecție sanitară. Participații susțin că purtatul măștii ar fi nociv pentru sănătate și că ar fi în dezavantajul sănătătții românilor.

Coloana de manifestanţi, care au scandat pe drum „Dreptate” şi „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, s-a deplasat pe prima bandă a bulevardelor, circulaţia nefiind întreruptă. Jandarmii i-au însoţit pe protestatari.

Recomandările lui Arafat

În acest context șeful DSU, Raed Arafat, a atras atenția că este foarte importantă cooperarea populaţiei, care trebuie să păstreze regulile de distanţare şi pe cele de igienă.

„Fără discuţie aceste măsuri sunt necesare şi cea mai necesară este colaborarea oamenilor, precum purtarea măştii, respectarea regulilor de distanţare şi acesta este cel mai important lucru”, a precizat Raed Arafat.

Secretarul de Stat Raed Arafat a precizat că oamenii trebuie să urmeze recomandările autorităților și să nu mai aplece urechea la cei care pun sub semnul întrebăririi oportunitatea purtării măștilor de protecție sanitară sau alte măsuri care urmăresc restrângerea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

„Degeaba luăm măsuri dacă oamenii nu le respectă. Oamenii trebuie să lase la o parte semnele de întrebare care au fost puse de unii şi de alţii, care nu ştiu ce motive au avut în spate ca să ducă aceste campanii împotrivă, şi să asculte totuşi recomandările care vin oficial, care vor să rezolve această problemă. Oamenii ar trebui să fie echipă cu noi, o echipă în care noi să lucrăm împreună cu ei”, a arătat Arafat.

Ne întoarcem la starea de urgență? Ce spune Raed Arafat

Breaking news în România! Copil în stare gravă la Terapie Intensivă cu Covid-19