Protest la Ministerul Mediului. Nemulţumiri mari legate de grila de la salarizare

Protest la Ministerul Mediului. Nemulţumiri mari legate de grila de la salarizare

Câteva zeci de protestatari s-au adunat joi în faţa Ministerului Mediului, pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de diferenţele care există în grilele de salarizare din domeniul protecţiei mediului.

Protestele va continua până la ora 13:00, în faţa sediului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului din Bucureşti, dar şi în faţa sediilor judeţene din toată ţară. Cei implicaţi în această acţiune sunt nemulţumiţi de faptul că salariile din sistem nu au fost aliniate la nivelul celor din Ministerul Mediului.

“Această acţiune de protest are loc în toată ţara, în cele 42 de agenţii judeţene. Fiecare îşi manifestă nemulţumirea timp de două ore în faţa instituţiei. În Bucureşti sunt prezente peste 100 de persoane doar la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Angajaţii protestează pentru bătaia de joc la care sunt supuşi, în sensul că nu se doreşte alinierea salariilor la nivelul Ministerului Mediului, cum se stipulează şi în decizia Curţii Constituţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a încercat depunerea unui amendament în Parlament de către domnul ministru Daniel Constantin, respins însă luni de Comisiile de muncă şi de buget-finanţe, invocând apariţia Legii unitare de salarizare, unde nu ne regăsim", a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM), Ciprian Şoavă.

Şoavă a mai precizat că la nivelul Ministerului Mediului au fost discuţii în cadrul cărora s-a solicitat punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale pentru a se alinia salariile angajaţilor din sistem. "Acesta este un ultim protest. Noi am protestat şi în data de 14 martie şi 21 martie, iar revendicarea noastră, de emitere a ordinului pentru alinierea salariilor la nivelul Ministerului nu s-a întâmplat. Acesta este un ultim protest, noi fiind hotărâţi, inclusiv Federaţia Sindicatelor Unite din Mediu, alături de ANPM şi APM, să declanşeze conflictul de muncă, ceea ce va conduce la blocarea totală a întregului sistem, iar aici mă refer la diminuarea ratei de absorbţie a fondurilor europene, imposibilitatea funcţionării sistemului pentru protecţia mediului, prin sistarea emiterii actelor de reglementare. Orice investiţie, orice activitate se desfăşoară în baza unui acord sau autorizaţie de mediu, iar atunci noi nu vom mai emite aceste acte şi consecinţele se vor vedea", a completat liderul sindical.