Bărbatul, fost pompier, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a protestat astfel pentru că ar fi fost concediat de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) în 2011, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Incidentul s-a produs la puţin timp după ce premierul Victor Ponta a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Pompieri.

Protestatarul a fost ridicat de jandarmi şi scos din zona ceremoniei la care mai asistau, între alţii, ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, secretarul de stat Raed Arafat şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

 

La aceeaşi ceremonie, Ponta şi Oprea au primit în dar de la oficialii IGSU câte o cască şi un topor de pompier personalizate, simboluri ale acestui serviciu de intervenţie.

De asemenea, doi angajaţi ai IGSU au primit titlul onorific Pompierul de onoare al anului 2014, respectiv Salvatorul de onoare al anului 2014.

Tot cu ocazia Zilei Pompierilor, prin ordin al ministrului Gabriel Oprea, 274 de pompieri, ofiţeri şi subofiţeri, vor fi avansaţi în grad, înainte de termen, pentru fapte deosebite în activitatea desfăşurată.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită în fiecare an la 13 septembrie, dată la care, în 1848, a avut loc bătălia de la Dealul Spirii.