Evenimentul Zilei > International > Propagandista lui Vladimir Putin a amenințat Londra și Washington cu lovituri nucleare
Propagandista lui Vladimir Putin a amenințat Londra și Washington cu lovituri nucleare

Propagandista lui Vladimir Putin a amenințat Londra și Washington cu lovituri nucleare

Olga Skabeieva, propagandista TV a lui Vladimir Putin a amenințat statele care sunt în NATO, inclusiv Londra și Washington, cu lovituri nucleare.

Șeful agenției spațiale de stat a Rusiei „Roscosmos”, Dmitri Rogozin, a publicat imagini prin satelit și coordonatele hărților din Downing Street, Casa Albă și sediul NATO de la Bruxelles, pe care doamna Skabeieva le-a confiscat.

Amenințare pentru statele NATO

Ea a spus într-un mesaj: „Cu salutări către participanții la summit-ul NATO al unui bloc deschis ostil Rusiei. Privește ecranul, dar nu vă temeți, vă rog. Agenția Spațială Rusă a publicat imagini din satelit și coordonatele exacte ale ceea ce numim „centre de luare a deciziilor” din țările occidentale. Și locul summit-ului de la Madrid, unde Rusia este declarată cel mai mare dușman”.

Propaganda rusă a negat că a făcut amenințări, dar a vrut ca țările „să țină cont de asta”. Ucraina s-a grăbit să renunțe la replici și, după ce Rogozin a postat fotografiile, a acuzat Rusia că „și-a pierdut legătura cu realitatea”. „La Madrid se deschide summit-ul NATO, la care țările occidentale vor declara Rusia cel mai mare dușman al lor”, a spus Rogozin, un apropiat al lui Putin.

El a postat imagini din satelit ale armatei ruse ale Pentagonului, Palatului Élysée din Paris și Cancelariei germane din Berlin. El a anunțat că rachetele hipersonice uriașe Satan-2 sunt acum în producție în masă, după doar o lansare de test cu succes. O a doua lansare de probă a rachetei balistice intercontinentale Sarmat – cunoscută în Occident sub numele de Satan-2 – a fost „la program”, a susținut el.

El a continuat: „Am început deja să creăm rachete de producție în masă. Pornim de la faptul că până la sfârșitul anului va trebui să punem în serviciul de luptă primul regiment din Uzhur, teritoriul Krasnoyarsk”. Racheta hipersonică Satan-2 de 208 tone este capabilă să distrugă ținte la 15.880 mph și este „de neoprit”, a susținut anterior Putin și a spus că urmează să fie dislocată până în decembrie.

Rupt de realitate

Rogozin, un apropiat al lui Putin, a declarat: „În timp ce reprezentanții celor 30 de țări ale alianței, precum și partenerii și candidații, se vor ocupa de conceptul strategic până în 2030, Roscosmos publică fotografii prin satelit ale locului summit-ului și ale „centrelor de decizie”. „care sprijină naționaliștii ucraineni”.

Oficialul guvernului ucrainean, Anton Gerashchenko, a răspuns la amenințarea lui Rogozin: „Roscosmos a pierdut legătura cu realitatea și amenință deschis NATO”. Dar Rogozin a subliniat un raport fals conform căruia Boris Johnson a amenințat că va desfășura rachete nucleare ale Marii Britanii fără a consulta NATO, potrivit Mirror.co.uk.