Propaganda rusă a scăpat de sub control. Preoțiii vorbesc de soldați înviați pe front

Propaganda rusă a scăpat de sub control. Preoțiii vorbesc de soldați înviați pe front Preoții din Rusia vorbesc de miracole pe frontul din Ucraina. Sursa foto: X

Propaganda rusă la un alt nivel. Scenariștii de la Hollywood ar fi invidioși pe cei care ghidează aparatul propagandistic al Moscovei. Într-o emisiune televizată, un anume preot a declarat că soldații ruși care luptă pe frontul din Ucraina sunt invincibili, din categoria zeilor.

Propaganda rusă a scăpat de sub control

La o emisiune cu temă religioasă, propaganda Kremlinului a fost reluată de unul dintre urmașii lui „Rasputin”. Un duhovnic a precizat că militarii ruși angrenați în lupta din Ucraina nu pot fi uciși, deși statisticile indică altceva.

Delirul „propăvăduit” de propaganda rusă nu se oprește aici, fața bisericească a declarat națiunii ruse că frontul din Ucraina este un „tărâm al minunilor”, unde se petrec miracole mai ceva ca cele din Biblie.

Scenarii care întrec orice imaginație

Preotul a povestit cum a văzut cu ochii lui un filmuleț în care un soldat chinez trimis în Operațiunea Specială de Eliberare a înviat după ce a fost răpus de un glonț inamic. Mai mult, după ce ar fi înviat, militarul chinez s-ar fi botezat în religia creștină.

Pentru ca interviul preotului „să ajungă” la cât mai multă lume, Anton Gherașcenko, consilier în ministerul ucrainean de Interne l-a făcut public pe rețeaua de socializare X. Videoclipul a fost vizionat de peste 30.000 de ori, în doar câteva ore.

Propaganda rusă livrată prin intermediul preoților

Sursa foto: Platforma X

Propaganda rusă, transmisă prin intermediul preoților

„Există atât de multe mărturii minunate despre victoria lui Hristos asupra morții. Soția mea mi-a trimis o mulțime de mărturii și filmări de război.  Chiar înainte de Postul Mare am văzut un video cu un chinez (soldat care lupta pentru Rusia -n.red) care a participat la operațiunea militară specială.

A primit un glonț în abdomen, care l-a sfârtecat și i-a scos afară toate organele interne și a înviat. Sfântul Luca din Simferopol i-a apărut, l-a vindecat complet, organele lui interne au fost vindecate. Și astfel a fost botezat, rudele lui au venit. Și s-au pozat apoi, toți îmbrăcați în alb, proaspăt botezați și primiți în biserica noastră ortodoxă”, a declarat preotul a cărui identitate nu a fost precizată, potrivit Digi24.