Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, susţine că AUR nu va intra în următorul parlament.
Sorin Grindeanu nu crede că AUR va avea succes la alegerile de anul viitor. Deşi sondajele de opinie plasează formaţiunea condusă de George Simion în jurul procentului de 20%. „Aş prefera să nu existe partide de acest tip pe scena politică”, susţine Sorin Grindeanu, cu trimitere la mesajele anti-europene promovate de AUR.
„Numai cine este un tâmpit nu-şi dă seama că de când am intrat în UE, din 2007 şi până în 2023, România a făcut paşi extraordinari în dezvoltare pe toate palierele”, a declarat ministrul Transporturilor la Prima TV.
Argumentele lui Sorin Grindeanu
Prim-vicepreşedintele PSD a spus că nu crede în succesul politic al AUR. „Oo să vedem pe parcursul anului vPronostic sumbru pentru AUR de la Sorin Grindeanu. Nu va avea succes iitor. Sunt vechi în politică, din 1996. Am văzut partide, de exemplu, la alegerile locale din 2000. APR (Alianţa pentru România) a domnului Meleşcanu a luat în jur de 20%,. Iar la alegerile generale n-a intrat în Parlament.
Am câte exemple vreţi de acest tip. De baloane care par că sunt foarte mari şi când vine testul turnesolului s-au spart. Eu nu cred că românii pot să voteze partide de acest tip în asemenea procentaje”, a declarat Sorin Grindeanu în emisiunea Insider politic.
,,Trebuie să ne batem cu argumente pentru interesele României"
Politicianul a mai spus că preferă să nu existe partide ca AUR pe scena politică.
„Eu sunt un pro-european convins. Faptul că suntem membri UE şi NATO este un lucru extraordinar pentru România. Numai cine este un tâmpit nu-şi dă seama că de atunci, de când am intrat în UE, din 2007 şi până în 2023, România a făcut paşi extraordinari în dezvoltare pe toate palierele.
Eu vin din Banat. Am exemplul unei ţări, Serbia, unde în anii ’90 se trăia extraordinar de bine faţă de noi. Ştiţi că acum în fiecare weekend e plin de sârbi care vin la cumpărături în Timişoara?
Faptul că nu fac parte din UE i-a lăsat mult în spatele nostru. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Ungaria de vreo doi ani, de când li s-au suspendat fondurile europene. Până în urmă cu 5-6 ani, românii treceau graniţa în Ungaria să-şi facă cumpărăturile. Acum e invers. Ungurii vin la noi. Asta înseamnă UE. Dacă ştii să-ţi aperi punctul de vedere cu argumente valide, ai succes!”, a conchis Grindeanu.