Evenimentul Zilei > Politica > Pronostic dur pentru Viorica Dăncilă. Cum poate profita Opoziția
Pronostic dur pentru Viorica Dăncilă. Cum poate profita Opoziția

Pronostic dur pentru Viorica Dăncilă. Cum poate profita Opoziția

Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a declarat că PSD nu are nicio șansă să adune cele 234 de voturi necesare pentru ca Guvernul să obțină sprijinul Parlamentului.

Europarlamentarul liberal a transmis, într-o postare pe Facebook, că Guvernul Dăncilă ar trebui să demisioneze deoarece nu mai are sprijinul politic necesar și nici pe cel popular.

„Aritmetica parlamentară este clară. Doamna Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul PSD să obţină sprijinul necesar. Opoziţia trebuie să înţeleagă că România nu trebuie să se scufunde, ca noi să o salvăm. România trebuie să evite o criză politică prelungită. Suntem într-o criză guvernamentală. Guvernul Dăncilă nu mai are sprijinul politic necesar şi nici suport popular. Preşedintele le-a spus cu subiect şi predicat că sunt obligaţi să respecte Constituţia, să meargă în faţa Parlamentului şi să ceară un vot”, a scris europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, joi, pe Facebook.

Totodată, Buşoi a mai afirmat că niciun partid politic nu va mai încerca să sprijine în Parlament „cel mai slab şi incompetent Guvern din istoria României”.

„Am văzut, aseară, că doamna Dăncilă nu conştientizează gravitatea situaţiei, faptul, că în acest moment Guvernul nu are o majoritate în Parlament. În loc să accepte realitatea, în loc să scurteze criza politică, Premierul României refuză să demisioneze, prelungeşte criza politică şi spune că vrea să meargă în Parlament să se supună votului. Doamna Dăncilă va constata la votul din Parlament că niciun partid politic nu va dori să se mai asocieze cu cel mai slab şi incompetent Guvern din istoria României. În aceste momente, toţi aliaţii PSD au fugit, pentru că sunt conştienţi de dezastrul pe care l-a făcut PSD în aceşti ani de guvernare şi ştiu că se apropie decontul politic, alegerile electorale”, a completat Buşoi.

Europarlamentarul PNL a lăsat să se înțeleagă că toate partidele de opoziție trebuie să își asume guvernarea cât mai rapid pentru a nu lăsa „România să se scufunde”.

„Guvernul PSD va pleca. Este o chestiune de zile. Dar noi, politicienii din opoziţie, avem obligaţia să creăm o alternativă, să dăm României o soluţie. De aceea, cred că este momentul ca toate partidele de opoziţie să înţeleagă că nu trebuie să aşteptăm ca România să se scufunde, ca noi să o salvăm. Avem o obligaţie faţă de ţară, avem o obligaţie faţă de cetăţeni. Trebuie să ne aşezăm la masa discuţiilor, să adoptăm un program de măsuri şi să încercăm să reparăm, cât mai repede, ce este de reparat”, a spus europarlamentarul.

„Dacă Brătienii îşi puneau problema să accepte guvernarea sau nu, astăzi nu mai aveam România Mare. Datoria omului politic este să servească poporul tot timpul, nu part time şi nu doar când consideră el că este în avantajul partidului său. Avem datoria să asigurăm o guvernare competentă, să luăm măsurile necesare astfel încât să nu ajungem într-o criză economică şi socială, iar la momentul alegerilor putem concura în mod cinstit, oferind cetăţenilor oferta noastră şi supunându-ne votului pe care aceştia ni-l vor da. Politicienii români trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Nu este timp de jocuri politice mici”, a concluzionat el.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: