Proiectul „Tichete anticriză” al lui Clotilde Armand s-a „evaporat”. Niciun locuitor din Sectorul 1 nu a primit nici măcar un leu
- Antonia Hendrik
- 2 aprilie 2023, 17:15
Consiliul Local Sector 1 a votat în noiembrie 2022, proiectul pentru aprobarea măsurilor locale anticriză energetică, care prevedea acordarea unor tichete anticriză. Potrivit unuia dintre amendamente, măsurile anticriză urmau să se acorde diferențiat, pe gospodărie, în funcție de venituri. Din păcate, bucureștenii nu au primit niciun leu promis de Clotilde Armand.
Consiliul Local Sector 1 a votat pe data de 25 noiembrie, proiectul pentru aprobarea măsurilor locale anticriză energetică, care prevedea acordarea unor tichete anticriză. Consilierii locali au propus și votat 10 amendamente.
Clotilde Armand anunța la acea vreme că în cazul celor cu venit pe membru de familie între salariul minim şi cel mediu net pe economie se vor da stimulente de 2.000 de lei pe gospodărie, iar dacă veniturile lor pe membru de familie sunt peste salariu mediu net pe economie se vor acorda 1.000 de lei pe gospodărie.
Tichete anticriză cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei pentru gospodăriile din Sectorul 1
„Proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local al Sectorului 1 cu 25 voturi pentru și o abținere. PNL și PSD au adus modificări prin amendamente, care fac ca acest proiect să fie implementat mai greu, dar noi vom face ca acesta să fie rapid pus în practică. Amintesc că tot ei au spus într-o conferință de presă comună susținută azi dimineață că acest proiect este mită electorală. Acum au votat pentru așa-zisa mită. Iată ipocrizia uselistă în forma ei deplină, iată cum s-au făcut de râs singuri”, declara la acea vreme primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Proiectul „Tichete anticriză” al lui Clotild Armand s-a „evaporat”.
Banii promişi, scriu jurnaliştii de la antena3.ro., de Clotilde Armand pentru a-i ajuta pe români să îşi plătească facturile la energie nu mai sunt şi nici au fost. Sumele care ar fi trebuit să ajungă la cei care locuiesc în Sectorul 1 erau luate din facturile neplătite către Romprest.
Clotilde Armand a numit, la acea vreme, proiectul „Tichete anticriză”, un proiect ce ar fi trebuit derulat până la finalul lunii martie 2023, însă până pe data de 31 martie 2023, niciun locuitor din Sectorul 1 nu a primit nici măcar un leu, asta deşi city-manager-ul Sectorului 1 spunea că s-au înscris peste 20.000 de persoane.
Primarul Sectorului 1 spunea atunci că banii pe care îi va acorda prin tichetele anticriză provin din facturile şi economiile făcute cu operatorul salubritate publică. Însă, în şedinţa de săptămâna aceasta, city-manager-ul a spus că nu a putut fi implementat proiectul pentru că nu existau banii, iar proiectul nu era bugetat.
Oamenii din Sectorul 1 s-au înscris degeaba pe platforma pusă la dispoziţie de primărie
Potrivit unuia dintre amendamente, măsurile anticriză se vor acorda diferențiat, pe gospodărie, în funcție de venituri/cap/ membru de familie, astfel:
- Pentru gospodăriile care realizează venituri/cap/ membru de familie până în pragul maxim al salariului minim net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 3.000 lei/gospodărie;
- Pentru gospodăriile în care se realizează venituri/ cap/ membru de familie între salariul minim net pe economie și salariul mediu net pe economie vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 2.000 lei/ gospodărie;
- Pentru gospodăriile în care se realizează venituri/ cap/ membru de familie peste salariul mediu net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare, în valoare de 1.000 lei/gospodărie, potrivit site-ul primăriei Sector 1.