Proiect transfrontalier de milioane de euro. Securitatea traficului în regiunea de frontieră Giurgiu-Ruse

Proiect transfrontalier de milioane de euro. Securitatea traficului în regiunea de frontieră Giurgiu-RuseSursa: arhiva EVZ

Se anunță un nou proiect european de îmbunătăţire a conectivităţii, în valoare totală de 6,3 milioane de euro. Scopul este de a achiziționa echipamente pentru asigurarea fluenţei traficului transfrontalier, dar și pentru buna funcționare a traficului din regiunea de frontieră Giurgiu-Ruse.

Un nou proiect european, în valoare totală de 6,3 milioane de euro, are în prim plan reconstrucţia, reabilitarea şi modernizarea unui bulevard şi a unui pod din Ruse, Bulgaria. Partenerii români și bulgari s-au unit pentru a asigura calitatea drumurilor judeţene.

"Investiţii pentru siguranţa rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii între municipalitatea Ruse şi judeţul Giurgiu la reţeaua de transport TEN-T este un proiect ce se încadrează în Programul Interreg 5-A România Bulgaria 2014- 2020, axa prioritară -Regiune bine conectată şi a avut o durată de 42 de luni. Liderul proiectului este municipalitatea Ruse, iar partenerul de proiect este CJ Giurgiu.

Un nou proiect promițător

Bugetul total al proiectului este de 6, 3 milioane de Euro din care bugetul alocat CJ Giurgiu a fost de aproape două milioane de Euro. Pentru realizarea lucrărilor de întreţinere periodică şi curentă a drumurilor judeţene şi asigurarea unui nivel ridicat de fluenţă şi de siguranţă în trafic prin realizarea de reparaţii şi executarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene conectate la reţeaua TEN-T, CJ Giurgiu a cumpărat echipamente constând în trei autobasculante cu echipament de deszăpezire, un autogreder, o instalaţie de bătut stâlpi, cilindru vibrocompactor, maşină dotată cu cântar pentru control trafic agabaritic, freză de asfalt, încărcător frontal, finisor asfalt şi echipamente de semnalizare rutieră precum şi parapeţi de siguranţă cu plăcuţe reflectorizante.

Totodată, au fost achiziţionate echipamente pentru Poliţia de frontieră Giurgiu care constau în echipamente de semnalizare rutieră pentru fluidizarea traficului la frontieră în vederea creşterii siguranţei rutiere şi mobilităţii la frontieră, dar şi echipamente pentru Poliţia rutieră Giurgiu în vederea prevenirii accidentelor rutiere şi anume aparate etilotest, aparate radar şi un autovehicul pentru misiuni . Totodată a fost elaborată o strategie comună de securitate a traficului în regiunea transfrontalieră Ruse- Giurgiu editată în română, bulgară şi engleză", a declarat vineri, la conferinţa finală a proiectului, managerul de proiect din partea CJ Giurgiu, Cristina Ingeaua.

Proiectul a început în anul 2019, dar pandemia a încetinit munca partenerilor români și bulgari.

"Ca reprezentant al Primăriei Ruse am avut foarte multe provocări mai ales că după demararea proiectului a început şi pandemia şi ne-am putut vedea doar foarte rar. Începutul proiectului a fost unul de succes în anul 2019 şi sunt optimistă pentru viitorul comun şi pentru realizarea altor proiecte", a declarat şi managerul de proiect din partea municipalităţii Ruse, viceprimarul Magdalina Ilieva.