Evenimentul Zilei > Economie > Proiect. O nouă AMNISTIE FISCALĂ
Proiect. O nouă AMNISTIE FISCALĂ

Proiect. O nouă AMNISTIE FISCALĂ

Guvernul analizează o nouă facilitate fiscală. Astfel persoanele fizice și firmele ar putea fi scutite de datoriile către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 și jumătate din dobânda acumulată, dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar dobânda de 50% care le-a rămas de plătit este achitată până la finalul anului.

În plus, conform informațiilor prezentate de profit.ro, amnistia ar putea fi aplicată dacă va fi achita datoria până în data de 30 septembrie și plătesc restul de 50 la suta din dobândă până în 31 decembrie.

Cei care vor dori să beneficieze de această facilitate trebuie să depună o cerere la Fisc până la sfârșitul anului. Documentul este încă în stadiul de proiect și trebuie mai întâi avizat.

În anul 2016, la precedenta amnistie firmele au depus peste 16 mii de cereri, iar persoanele fizice, alte peste 19 mii de solicitări. Datoriile anulate de Fisc au totalizat 752 milioane de lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.