Prognoza meteo, 23 noiembrie 2021. Vreme urâtă: frig, ninsori şi ploi în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo, 23 noiembrie 2021. Vreme urâtă: frig, ninsori şi ploi în cea mai mare parte a țării Sursa: Pixabay

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pentru 23 noiembrie 2021. Vremea se va răci față de ziua precedentă, chiar accentuat în regiunile sudice și sud-estice.

Potrivit ANM, astăzi, 23 noiembrie 2021, cerul va fi variabil în vest și nord-vest, iar în rest vor fi înnorări, mai persistente pe parcursul zilei, când va ploua slab în Muntenia și Dobrogea, și pe arii mai restrânse în Moldova, Transilvania, Oltenia și sudul Banatului.

Cu excepția regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

În zona Carpaților Orientali va ninge

În Carpații Orientali și Meridionali vor fi mai ales ninsori, slabe cantitativ, iar în primele ore ale zilei în zonele subcarpatice din Moldova şi estul Transilvaniei mai sunt posibile precipitații mixte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificării ziua, local în regiunile estice şi pe arii restrânse în cele vestice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 10 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi 6 grade Celsius",

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în prima parte a intervalului, în regiunile estice, sud-estice, trecător și în cele vestice, precum și la munte.  Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -4 și 4 grade. Spre sfârșitul nopții, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va forma ceață.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni ale ţării

În Brașov, de la o maximă de 11 grade luni, ajungem marți la o maximă de doar 6 grade Celsius. Se vor înregistra precipitații și vântul va sufla ușor. Totodată, umiditatea va fi foarte ridicată, de 92%.

În Craiova cerul va fi instabil, temperatura maximă atingând pragul de 11 grade Celsius, iar temperatura minimă de 4 grade Celsius.

De asemenea la Constanța se vor înregistra ploi, iar temperaturile vor scădea drastic. Dacă luni în Constanța minima e de 7 grade Celsius, iar maxima de 13 grade, marți minima va fi de doar 2 grade, iar maxima de 9 grade Celsius.

În Cluj Napoca cerul va fi preponderent noros, temperatura maximă atingând pragul de 6 grade Celsius, iar temperatura minimă de -5 grade Celsius.

Şi la Arad cerul va fi preponderent noros, temperatura maximă atingând pragul de 9 grade Celsius, iar temperatura minimă de -4 grade Celsius.

La Iași va ploua marți, iar temperaturile vor fi foarte scăzute. O maximă de 7 grade Celsius și o minimă de -1 grad. În vest nu va ploua, dar va fi frig, chiar pentru această perioadă. În Timișoara minima va fi de -4 grade Celsius, iar maxima de 9 grade. În Arad minima va fi tot de -4 grade Celsius, iar maxima de doar 8 grade, potrivit stirimeteo.

Vremea în București: 23 noiembrie 2021

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.