ALERTĂ! FENOMENE EXREME în România și în următoarele TREI LUNI. Prognoza SUMBRĂ pentru august, septembrie și octombrie

ALERTĂ! FENOMENE EXREME în România și în următoarele TREI LUNI. Prognoza SUMBRĂ pentru august, septembrie și octombrie

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare pentru mai multe regiuni din România.

Astfel, în luna august, dar și în septembrie și octombrie, debitele râurilor vor depăși media multianuală cu 50% și în unele locuri chiar cu 100% față de mediile lunare.

Debitele râurilor din ţară se vor situa în luna august la valori peste mediile multianuale lunare, iar în septembrie vor fi între 80% şi 100%, în timp ce în luna octombrie regimul hidrologic va consemna valori între 50 şi 80% şi debitul Dunării va fi între 2.200 şi 4.000 de metri cubi/secundă (mc/s), se arată în progonoza emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru următoarele trei luni.

În luna august 2018, regimul hidrologic se va situa în general la valori peste mediile multianuale lunare, mai mici pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Arieş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş şi Nera (80-100%) şi pe cele din bazinele hidrografice Cerna, Motru, Desnăţui şi Bârlad (50-80% din normalele lunare).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sunt posibile fenomene episodice de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide în timpul ploilor torenţiale”, arată prognoza INHGA.