Ministerul Educației a lansat, ieri, proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED), considerat cel mai mare din ultimii 27 de ani, dedicat formării a 55.000 de cadre didactice din învățământul preuniversitar.
Acesta se va derula pe parcursul a patru ani și are un buget de circa 42 de milioane de euro, din fonduri europene.
„Vom avea și experți străini, inclusiv din Finlanda, pentru că știm că acolo este un model de bună practică”, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop, după ce a semnat contractul cu ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica.
Sub pretextul că nu a avut destul timp să studieze documentul, Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei de specialitate din Senat, fost ministru al Educației, a fost sceptică: „Proiectul reprezintă o picătură într-un ocean de nevoi ale învățământului nostru. Îmi doresc să contribuie la reducerea polarizării din sistem. Vă întreb dacă noi mai suntem în situația să avem un curriculum comun? Cred că ar fi mai oportun să ne gândim la unul diferențiat. Să impunem un minimum de conținut pentru orice școală și de acolo în sus să dăm mai mult celor care pot să asimileze. Nu cred că uniformizarea ne ajută”.