Profesorii din Marea Britanie sunt îndemnați să nu mai folosească termenele de băiat și fată. Un program LGBTQ din care se fac bani

Dascălii din Marea Britanie sunt sfătuiți, în ultima vreme, să nu se mai identifice elevii după sex. Sfaturile sunt date de o organizație care și cere bani în schimb.

Profesorii din școlile de pe teritoriul Marii Britanii sunt rugați să nu mai folosească termenul „băieți și fete” atunci când se referă la sălile de clase mixte, a anunțat o organizație caritabilă LGBTQ.

Profesorii din Marea Britanie, sfătuiți să nu mai folosească termenul de „băieți și fete”

Este vorba despre Stonewall, o organizație caritabilă fondată în 1989 care luptă pentru educația comunității LGBTQ. Profesorii au fost încurajați să nu mai folosească limbajul de gen în timpul orelor. În documentele de îndrumare împărtășite de organizația caritabilă, corpul profesoral este încurajat să învețe copiii din școala primară să folosească pronumele „they/them”.

În nota celor de la Stonewall se precizează: „Nu este necesar să spui„ băieți și fete ”atunci când te referi la cursanți de toate genurile, în schimb, ai putea spune doar cursanți ”, conform jurnaliștilor de la Express.

Totodată, școlile au fost îndemnate să-și verifice politicile de funcționare și le actualizeze. Organizația de caritate a cerut școlilor să elimine „limbajul inutil de gen”, mai precizează sursa citată. De asemenea, organizația cere ca școlile să renunțe la politicile ce privesc uniformele de gen și să permită copiilor să concureze în sporturi mixte.

Organizația de caritate vinde acest program

Ca să învețe aceste practici, de la organizația Stonewall, orice școală cu peste 2.000 de elevi ar putea să adere la Stonewall School & College Champion, pentru o taxă de peste 800 de lire sterline.

Dacă sunt acceptate în acest program, școlile pot să fie distinse cu o medalie de aur, argint sau bronz. În funcție de nivelul atins pentru implementarea acestor practici cerute ce cei de la Stonewall. „Evitați împărțirea cursanților după sex, fie în clasă (i-ați putea împărți după culoarea lor preferată, luna nașterii sau altceva) sau prin uniforme, activități sportive sau alte aspecte ale vieții școlare”, mai sfătuiesc cei de la organizația respectivă.

„Este șocant că sunt școli care plătesc bani pentru așa ceva”, a spus un purtător de cuvânt al Organizației pentru Siguranța Școlilor din Marea Britanie.