Profesori cu har! Vacanța copiilor nu este concediu

Profesori cu har! Vacanța copiilor nu este concediu

Profesori cu har! Vacanța copiilor nu este concediu pentru o parte dintre cadrele din învățământ. În lunga vacanță de vară, mai mulți profesori dedicați meseriei au decis să nu profite de ”zilele libere” și să fie alături de cei mici care își doresc să se dezvolte și în vacanță.

Profesori cu har se întâlnesc, încă, pe tot teritoriul României. Aceștia își iubesc meseria și sunt mereu alături de cei mici. Ei sunt disponibili pentru a-i sprijini pe copii în dorința lor de cunoaștere. Vă prezentăm inițiativa unui director de scoală, dintr-o comună din apropierea Capitalei, care s-a gândit la elevii școlii sale, care nu au plecat din localitate.

Profesori cu har alături de elevii lor în lunga vară toridă

”Curcani este o comună la circa 50 de km de București și aici se află Școala gimnazială nr. 1, al cărei director este Viforel Dorobanțu.” își începe povestea Mircea Stoian, Consilier al Directorului Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Mircea Stoian despre Scoala de vara din Curcani

Mircea Stoian despre ”Școala de vară” din Comuna Curcani

 

Viforel Dorobanțu, Școlii gimnaziale nr.1, a dorit să ofere o mână de ajutor părinților ocupați cu serviciile sau munca câmpului și să sprijine elevii școlii să-și îmbunătățească asimilarea cunoștințelor.

Consțient că nu toți elevii ciclului gimnazial al Școliii nr. 1 au rezultate bune la învățătură anul acesta, pentru că mulți copii stau mai degrabă acasă vara decât prin vacanțe și mai ales pentru că lui îi pasă de rezultatele elevilor, Viforel Dorobanțu a găsit o soluție pentru a-i ajuta pe copii.

Profesori cu har participă la ”Școala de vară” pentru a fi alături de elevii lor

Școala gimnazială nr. 1 din Curcani, a organizat ”Școală de vară” pentru copii din comună, cu clase de literație, numerație și altele, cu activități educaționale interactive și nu neapărat pe module clasice de ore de predare.

Prezența copiilor a validat necesitatea proiectului, dar a arătat că și copiii sunt interesați de autodezvoltare: aproape 200 de copii au venit zilnic pe perioada școlii de vară.

Oameni de suflet se alătură profesorilor la ”Școala de vară”

Mircea Stoian, văzând că pe Viforel Dorobanțu chiar îl preocupă viitorul copiilor, l-a întrebat dacă ar fi de acord ca împreună cu un coleg, Andrei B, de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică, să meargă la ”Școala de vară” și să le vorbească copiilor, pe înțelesul lor, despre securitatea cibernetică.

Răspunsul a fost unul pozitiv, fără rezerve, și astfel cei doi au mers la Curcani și le-au povestit celor 30 de copii prezenți cum este cu amenințările și cu atacurile pe internet, cum să aibă grijă de datele lor, cum să nu cadă pradă unor tentative de phishing dar și altele pe înțelesul lor.

”Faptul că ne-au adresat întrebări a fost un marker important pentru noi și anume, că am putut cumva să vorbim pe înțelesul lor. Felicitări, Viforel, și mulțumesc, Andrei!” remarcă Mircea Stoian pe o rețea de socializare.

Acesta menționează că Directoratul Național de Securitate Cibernetică va promova și va susține prin acțiuni directe și indirecte campaniile de conștientizare a riscurilor și de prevenire a incidentelor de securitate cibernetică. La cei mici și cei mari în egală măsură.