Procurorul care a murit cu două zile înainte să devină șef

Procurorul care a murit cu două zile înainte să devină șef

Cel care ar fi urmat să devină prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Chiș (44 de ani), a decedat luni întrun accident de mașină, pe autostradă, în Slovenia.

 Odată cu el au murit a doua sa soție, Ioana (35 de ani), băiatul lor, Cezar (6 ani) și soacra procurorului (60 de ani). Alți doi români aflați într-o altă mașină, implicată în accident, au scăpat doar cu răni. Chiş revenea cu familia din Italia, unde își petrecuse vacanţa. Accidentul a avut loc luni în jurul orei 11.30, la ieșirea din Ljubljana, pe autostrada de coastă, între Logatec și Unec.

Șoferul vinovat a fugit

Conform presei slovene, autoturismul în care se afla Chiș era oprit pe banda de urgență, iar o autocisternă l-a lovit și l-a proiectat în stâncile de la marginea autostrăzii, strivind efectiv mașina cu cei patru pasageri. Poliția slovenă face apel la martori să ofere informații pentru a-l prinde pe șoferul autocisternei, în vârstă de 51 de ani, care a fugit pe jos de la locul accidentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Autoritățile sloveneau deschis o anchetă pentru clarifi carea circumstanțelor producerii accidentului  FOTO: VECER.COM

Chiș urma să devină, de astăzi, 15 iulie, prim-procurorul Parchetului, după ce, recent, a promovat examenul pentru ocuparea acestui post. Timp de 12 ani Flavius Chiș a fost avocat, apoi, din 2006 s-a angajat la Parchet, unde, în 2012 a devenit adjunct al prim-procurorului. „El a fost singurul care a participat la concurs, având în vedere că mandatul meu expira”, a declarat actualul șef al Parchetului Arad, Antoanela Ianota.

Magistratul e șocat de decesul neașteptat al celui ce urma să îi ia funcția. Creștin declarat și implicat activ în comunitatea sa religioasă, Chiș, care se afla la a doua căsătorie, era, din punct de vedere profesional, un procuror desăvârșit, spun colegii săi.

„Era foarte meticulos, foarte riguros juridic la tot ce se întâmpla în instanță sau la verificarea sentințelor. El nu instrumenta dosare. Fiind primprocuror adjunct era reprezentantul Ministerului Public în fața instanței de judecată”, a mai explicat Ianota.