Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorul general al României a solicitat ministrului Justiţiei aviz pentru arestarea deputatului Mihail Boldea
Procurorul general al României a solicitat ministrului Justiţiei aviz pentru arestarea deputatului Mihail Boldea

Procurorul general al României a solicitat ministrului Justiţiei aviz pentru arestarea deputatului Mihail Boldea

La câteva ore după ce procurorii DIICOT i-au solicitat procurorului general Laura Codruţa Kovesi să înceapă demersurile în vederea ridicării imunităţii deputatului independent Mihail Boldea, Kovesi a solicitat, la rândul ei, ministrulului Justiţiei, Cătălin Predoiu, încuvinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea.

Boldea este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit DIICOT, Mihai Boldea face parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, alături de un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.
"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, să întreprindă demersurile necesare pentru obţinerea avizului necesar în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare pentru învinuitul Boldea Mihail, având calitatea de deputat în Parlamentul României", se precizează în comunicatul DIICOT remis în această dimineaţă.
Sâmbătă, alte opt persoane au fost reţinute în acest dosar: Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi, Mihaela Bolboceanu, care face parte din cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea şi secretara aceluiaşi birou, Elena Petrea, alături de Alexandru Bogdan Boza cunoscut ca om de afaceri care activat şi în politică, Tudorel Vrânceanu, Mirică Sava Lucian, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan.
CITIŢI ŞI:

  • PDL va vota pentru ridicarea imunității deputatului Boldea 
  • USL întrerupe greva parlamentară pentru deputatul Boldea
  • Opt persoane din Galaţi, reţinute în dosarul lui Mihail Boldea, deputat implicat în mafia imobiliară | VIDEO
  • Profilul lui Mihail Boldea, făcut de presa locală: „Un celibatar de top, însurat cu tribunalul”
  • Afaceri ilegale de un milion de euro! Deputatul Mihail Boldea, implicat în mafia imobiliară
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News