Evenimentul Zilei > Justitie > Doi PROCURORI cu GREUTATE din DNA, CERCETAȚI de Inspecția Judiciară
Doi PROCURORI cu GREUTATE din DNA, CERCETAȚI de Inspecția Judiciară

Doi PROCURORI cu GREUTATE din DNA, CERCETAȚI de Inspecția Judiciară

Inspecția Judiciară a dezvăluit că doi dintre procurorii DNA sunt cercetați disciplinar, aceștia reprezentând două nume cu greutate în cadrul instituției.

Inspecția Judiciară a confirmat, conform stiripesurse.ro, că doi procurori sunt cercetați, iar aceștia sunt Calin Nistor, procuror şef adjunct al DNA, şi Mihaela Iorga Moraru.

”Confirmam faptul ca inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorii Calin Nistor, procuror şef adjunct al DNA şi Mihaela Iorga Moraru, procuror la DNA.

La finalizarea cercetării disciplinare, in funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare si sesizarea Secţiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizării in cazul in care se constata ca nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare.

 

Facem precizarea că cercetarea disciplinară este o etapă a procedurii disciplinare reglementată de Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, având ca scop stabilirea faptelor şi urmărilor acestora, împrejurărilor în care au fost săvârşite, precum şi a altor date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei.”, se precizează în comunicatul oferit de instituție.