Procesul de fraudă al lui Donald Trump de la New York, extins pe trei luni

Procesul de fraudă al lui Donald Trump de la New York, extins pe trei luni Donald Trump. Sursa foto: Palinchak | Dreamstime.com

Procesul civil privind acuzațiile de fraudă aduse lui Donald Trump și fiilor săi se va desfășura pe o durată de trei luni, începând din octombrie și până la sărbătorile de Crăciun.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este învinuit de procurorii din statul New York că a crescut artificial valoarea averii sale cu miliarde de dolari între anii 2011 și 2021.

Donald Trump, în proces civil pentru fraudă, la New York

Un judecător din New York a decis deja că acest proces va începe pe data de 2 octombrie în Manhattan. Procesul este unul care nu va implica un juriu.

Într-un ordin dat publicității vineri, a stabilit că audierile vor continua până pe 22 decembrie. Aproape de data primelor alegeri primare ale Partidului Republican, care vor avea loc pe 15 ianuarie în Iowa. Statul e situat în centrul SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Donald Trump, care își dorește să se întoarcă la Casa Albă, este considerat favorit în această cursă. Preliminariile pentru audiere sunt planificate pentru finele lunii septembrie.

Înaintea începerii procesului civil, procurorul general al statului New York, Letitia James, a depus vineri la instanța locală de nivel superior sute de pagini de documente de acuzare. Toate împotriva lui Donald Trump și a celor doi fii ai săi, Donald Jr. și Eric.

Aceasta a fost o mișcare menită să sprijine plângerea depusă de către procuror în luna septembrie a anului 2022, în numele statului. Prin aceasta se cereau daune în valoare de 250 de milioane de dolari de la Donald Trump. Dar și de la fiii săi și Trump Organization, acuzați de fraudă fiscală și financiară.

Donald Trump Jr. Sursă: Twitter

Fostul președinte, suspectat că a umflat valoarea activelor sale

Procurorul din Partidul Democrat îl învinuiește pe miliardarul republican și pe cei doi fii ai săi de manipularea „intenționată” a evaluărilor active ale grupului lor.

Cum ar fi cluburile de golf, hotelurile de lux și alte proprietăți, atât în creștere, cât și în descreștere. Această acțiune a avut ca scop obținerea unor împrumuturi mai favorabile de la instituții bancare sau reducerea obligațiilor fiscale.

Trump este suspectat că a exagerat în mod nejustificat valoarea activelor sale cu miliarde de dolari în fiecare an între 2011 și 2021. Asta conform informațiilor din documentele judiciare dezvăluite pe 30 august de procurorul James. Inclusiv în perioada când a deținut funcția de președinte din 2017 până în 2021.

Aceste fluctuații au fost estimate la „între 17% și 39%”, echivalentul a „812 milioane dolari și 2,2 miliarde dolari” în fiecare an.

Supraevaluarea averii lui Trump a fost revizuită în creștere la „între 1,9 miliarde de dolari și 3,6 miliarde de dolari pe an”.

Fostul președinte a criticat în repetate rânduri acest caz. El l-a numit „ridicol” și a susținut că este condus de un magistrat afro-american pe care l-a acuzat de rasism.