Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ de TEATRU în PROCESUL MOMENTULUI. Au ieșit la IVEALĂ ADEVĂRATELE nume ale MARTORILOR
LOVITURĂ de TEATRU în PROCESUL MOMENTULUI. Au ieșit la IVEALĂ ADEVĂRATELE nume ale MARTORILOR

LOVITURĂ de TEATRU în PROCESUL MOMENTULUI. Au ieșit la IVEALĂ ADEVĂRATELE nume ale MARTORILOR

Omul de afaceri Răzvan Alexe a fost trimis în judecată în 2014 într-un dosar de evaziune fiscală de 35 de milioane de euro. Acesta a solicitat Tribunalului Prahova să deconspire identitatea reală a persoanelor care se află în spatele numelor de cod Amza Pelea, Gheorghe Dinică, Ștefan Bănică sau Marian Ionescu (probabil liderul trupei Direcția 5).

Tribunalul Prahova a admis cererea lui Răzvan Alexe (foto), astfel că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești este obligat să dea numele reale ale celor care se ascund sub identitate protejată, scrie ziarulincomod.ro.

„Admite cererea formulată de apărătorul ales al inculpatului Alexe Răzvan, doamna avocat Stasie Magdalena. Dispune efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru a prezenta judecătorului în ziua de 04 decembrie 2018, orele 09.00, la sediul Tribunalului Prahova, procesele-verbale în care sunt consemnate datele privind identitatea reală a martorilor audiaţi în dosarul nr.465/P/2013, respectiv: Anghel Florin, Ionescu Marian, Popescu Eduard, Vasile Luchian, Alecu Ioana, Marin Alexandru, Gheorghe Camelia, Năstase Ciprian, Dima Florentina, Ştefan Bănică, Amza Pelea şi Gheorghe Dinică”, conform protalului instanţelor de judecată”.

Dosarul Alexe-Păvăleanu a fost trimis în judecată în anul 2014, iar procurorii au stabilit un prejudiciu de 35 de milioane de euro, rezultat din evaziune fiscală și spălare de bani, inculpați în dosar fiind Răzvan Alexe și Marcel Păvăleanu, fost angajat al Secretariatului General al Guvernului din perioada în care Victor Ponta era premier, dar și alți oameni de afaceri din Prahova și societăți comerciale. În dosar sunt în total 31 de inculpați.