Evenimentul Zilei > Politica > Noi PROBLEME pentru Cioloș. Unui membru IMPORTANT i se cere DEMISIA
Noi PROBLEME pentru Cioloș. Unui membru IMPORTANT i se cere DEMISIA

Noi PROBLEME pentru Cioloș. Unui membru IMPORTANT i se cere DEMISIA

Unui nou membru al partidului PLUS, condus de Dacian Cioloș, i se cere demisia, după ce acesta a publicat mai multe mesaje pe Facebook, catalogate drept extremiste.

„Am scris public și despre extremiștii din USR la vremea când ei au fost descoperiți, scriu și despre extremiștii din PLUS. Avram Fițiu, candidat din partea partidului lui Marian Munteanu, are o serie de astfel de mesaje. Nu ar fi aflat nimeni de el dacă nu ar fi fost în organul principal de conducere al PLUS, Consiliul Național, numit practic de Dacian Cioloș”, a scris pe Facebook Laurențiu Dincă.

Mai mulți reprezentanți ai PLUS au cerut demisia profesorului universitar Avram Fițiu, fost coleg de facultate cu Dacian Cioloș.

„Dacă mi-ați fi spus ca voi face parte din Consiliul Național al unui partid nou, alături de simpatizanți ai curentelor de extremă dreaptă, nu aș fi crezut.

Domnule Avram Fițiu, dragă coleg în Consiliul Național al PLUS:

• Nu cred că dreptul la avort poate fi adus în discuție în Uniunea Europeană în 2019, așa cum considerați dumneavoastră. 
• Nu cred că “secularizarea și laicizarea se plătesc cu moartea”, așa cum credeți dumneavoastră. 
• Nu cred că putem educa generațiile tinere cu afirmații de genul “imigrația musulmană și romă e putreziciune”, așa cum o faceți dumneavoastră, preluând acestea de la mișcări de extremă dreaptă din Europa.
• Nu cred în retorica blamării refugiaților, care vin să distrugă Europa și nu cred ca “o nouă cruciadă” poate fi soluția. 
• Nu cred că tot ce iese din cadrul “familiei normale” (așa cum o definiți dumneavoastră) trebuie blamat sau jignit. Cred cu tărie în respectarea drepturilor fiecărei persoane, indiferent de religie, credință sau alte preferințe. 
• Nu cred ca “trebuie să trimitem la abator clasa politică a României”, așa cum îndemnați dumneavoastră. 
• Nu cred că educația sexuală în școli ar fi periculoasă, așa cum considerați dumneavoastră. 
• Nu cred în conspirații contra agriculturii românești sau contra poporului român. 
• Nu cred în produsele tradiționale pe care le promovați ca fiind vindecătoare de boli incurabile pentru moment.

Viziunea identitară, reacționară, bazată pe ură și pe manipulare nu fac parte din valorile mele.

Este clar că avem viziuni diferite despre evoluția societații și vă rog, așadar, să explicați aceste opinii ale dumneavoastră și să ne spuneți cum poate ajuta extrema dreaptă societății românești, europene și dezvoltării partidului PLUS”, a scris și George Gima pe Facebook.