Fostul lider al PSD a gustat din libertat, pentru doar 24 de ore, însă prima permisie obținută s-ar putea să fie și ultima, informează Digi24.

Dragnea a ieșit din închisoare pentru o zi, de joi de la prânz până vineri, 1 noiembrie, însă sunt bănuieli că a obținut o permisie la care nu avea dreptul! Decizia de a-l elibera a fost luată de conducerea Penitenciarului Rahova, pentru comportamentul „model” pe care ex-șeful Camerei Deputaților l-a avut în spatele gratiilor.

Totuși, liderul de sindicat al lucrătorilor din sistemul de penitenciar atrage atenția că s-a încălcat legea prin eliberarea lui Liviu Dragnea. Cum așa? Explică Sorin Dumitrașcu, șeful sindicatului din ANP: „Legea prevede că deținuții care au și alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie. Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că știm că deținutul (n.n. – Liviu Dragnea) are și alte cauze penale”.

În opinia lui Dumitrașcu, cinci luni este un termen „destul de scurt” pentru a primi o recompensă precum cea oferită lui Dragnea. Ca să întărească afirmația făcută, liderul de sindicat arată că sunt și alți deținuți „la fel de disciplinați” și serioși”, dar ca n-au parte de învoiri: „Sunt deținuți care nu primesc permisii. De fapt, majoritatea nu primesc niciodată! Cei care primesc, primesc după un an, doi sau mai târziu”.

La Liviu Dragnea ar fi vorba despre un „deținut protejat”, care în final ajunge să aibă la închisoare statut de „VIP”! „Problema e că, de la această protecție legală, care ar trebui să fie o măsură de siguranță, se ajunge la excese”, avertizează Sorin Dumitrașcu.

Te-ar putea interesa și: