Proaspăt eliberat, Solomon a fost trimis din nou în judecată pentru o retrocedare frauduloasă

Proaspăt eliberat, Solomon a fost trimis din nou în judecată pentru o retrocedare frauduloasă

Fostul primar al Craiovei este acuzat că în anul 2007 a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu. Solomon va fi judecat în stare de liberatet, dar cu sechestru pus pe avere

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

Antonie Solomon, stare de libertate la data faptelor primar al municipiul Craiova, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Carmen Liana Grigorie, sub control judiciar, la data faptelor consilier juridic la Direcţia Contencios Juridic şi Asistenţă de Specialitate din cadrul Primăriei municipiului Craiova, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată (2acte materiale).

Nicoleta Miulescu, în stare de libertate, secretar al municipiului Craiova, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2007, inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiul Craiova și preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii 10/2001, împreună cu cele două inculpate, și-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1310 m.p. şi clădire în suprafaţă de 330 m.p., situat în municipiul Craiova.

Acest document a fost întocmit de către inculpata Grigorie Carmen Liana fără a ţine seama că actele prezentate de persoana notificatoare nu cuprindeau motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire şi erau contradictorii, întrucât prezentau aspecte diferite, nefiind apte să demonstreze calitatea de moştenitor legal sau testamentar al acesteia, existenţa unui act de deposedare abuzivă sau să stabilească caracterul abuziv al preluării imobilului şi fără ca notificarea să fi fost examinată pe fondul ei şi să fi primit o propunere de soluţionare din partea comisiei interne de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001.

Mai mult, inculpata Grigorie Carmen Liana a atestat faptul neadevărat că imobilul ar fi fost naţionalizat în baza Decretului nr. 92/1950, deşi era donat autorităţii publice locale prin act autentic. Prin aceste demersuri, s-a produs o pagubă în dauna Primăriei Craiova în valoare de 2.064.216 lei, echivalentul a 660.000 euro.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților Solomon Antonie şi Miulescu Nicoleta.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.