Prințul Charles, cel mai în vârstă și cel mai longeviv moștenitor din istoria Marii Brianii, își împlinește în sfârșit destinul

Prințul Charles, cel mai în vârstă și cel mai longeviv moștenitor din istoria Marii Brianii, își împlinește în sfârșit destinul Mantra reginei Elisabeta, în pericol din cauza monarhiei slăbite a lui Charles. Sursa: Arhiva EVZ

Pentru Charles, vor exista emoții contradictorii. Va exista o mare tristețe, la care se referă în declarația sa, pentru pierderea mamei sale.Dar, de asemenea, acesta este momentul în care își atinge în sfârșit destinul. El este cel mai în vârstă și cel mai longeviv moștenitor din istoria Marii Britanii. Va fi cea mai în vârstă persoană, la 73 de ani, care va deveni rege în istoria Marii Britanii.

Charles al III-lea va ști că aceasta este o provocare - să intre în rolul ocupat cu succes de Elisabeta a II-a timp de atâția ani. A avut mult timp să se gândească la acest lucru, nu a vorbit despre asta - pentru că nu ar fi potrivit. Singurul indiciu pe care l-a dat este că înțelege pe deplin că rolul de monarh este foarte diferit de cel de Prinț de Wales.

El va domni în felul său, dar în cadrul constrângerilor monarhiei constituționale. Se așteaptă să fie o ceremonie mai austeră decât cea a mamei sale, iar noul rege proclamat va fi însoțit de Camilla Parker Bowles.

Ce este operațiunea Spring Tide

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform liniei de succesiune, moștenitorul tronului este prințul Charles, iar din momentul morții Elisabetei a II-a, operațiunea „Spring Tide” va fi pusă în mișcare. La câteva minute de la anunțul morții Elisabetei a II-a, Carol a devenit noul rege.

Dar ce este această operațiune? Dacă operațiunea „London Bridge" stabilește pașii de urmat în cazul decesului reginei Elisabeta a II-a, operațiunea „Spring Tide” are în vedere protocolul pentru încoronarea prințului de Wales.

O încoronare deja planificată, Truss va depune jurământul

Operațiunea Spring Tide începe a doua zi după moartea reginei Elisabeta a II-a. La ora 10.00, a doua zi după anunțul decesului monarhului, Charles va fi proclamat rege în cadrul unei ceremonii la Palatul St James.

În cursul după-amiezii, prim-ministrul Liz Truss va depune jurământul de credință față de rege, iar după aceea și în acea seară, membrii Parlamentului britanic vor depune și ei jurământul de credință față de noul rege. Și, în ziua următoare, administrațiile din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În a treia zi de la moartea reginei, care în operațiunea „Podul Londrei” se numește D+3, Charles ar urma să înceapă un turneu în Marea Britanie, incluzând Edinburgh, Belfast și Cardiff. În cele din urmă, se va întoarce la Londra pentru a participa la înmormântarea mamei sale.

Prințul Charles, numit Albert la naștere

După înmormântarea Elisabetei a II-a și proclamarea lui Charles ca rege, va trebui să aibă loc încoronarea acestuia, care nu va avea loc decât la câteva luni după moartea celei mai longevive regine. Se așteaptă ca aceasta să fie mai austeră decât cea a mamei sale, Elisabeta a II-a.

Detaliile posibilei sale încoronări ca rege al Angliei, care ar urma să aibă loc la Westminster Abbey, au fost dezvăluite în urmă cu câteva luni. Este de așteptat să i se alăture Camilla Parker Bowles, care, potrivit unor informații care s-au scurs în ultimele luni, ar urma să poarte coroana reginei Victoria - bunica lui Charles. Potrivit Daily Mail, la ceremonie se așteaptă să participe aproximativ 2.000 de persoane.

Ceea ce rămâne un mister este numele pe care Prințul de Wales îl va alege pentru a domni: ar putea fi Charles al III-lea sau George al VII-lea. Monarhii din Marea Britanie pot alege dacă să își schimbe sau nu numele, lucru pe care Regina Elisabeta a II-a a ales să nu îl facă. Tatăl ei, Regele George al VI-lea, a făcut-o, deoarece a fost numit Albert la naștere.