Prinţesa "Barbie" din Arabia Saudită cere azil în Marea Britanie

Prinţesa "Barbie" din Arabia Saudită cere azil în Marea Britanie

Prinţesa Arabiei Saudite, Sara bint Talal bin Abdulaziz (38 de ani), cere azil autorităţilor britanice, pe motiv că se teme pentru siguranţa ei.

Nepoata răsfăţată a celui care a fondat regatul şi fiica unui dintre cei mai temuţi şi puternici fii ai liderului Arabiei Saudite, Sara a ajuns să se teamă pentru siguranţa ei în propria ţară. Este pentru prima oară când un membru atât de important al familiei cere azil, iar solicitarea ei va ruşina dinastia saudită.

Sara bint Talal bin Abdulaziz acuză oficiali saudiţi că au plănuit să o răpească şi să o aducă înapoi în Riyadh. În acest moment, Prinţesa "Barbie" din Arabia Saudită locuieşte în Londra, într-o hotel de cinci stele, unde ocupă un apartament şi mai multe camere, alături de cei patru copii ai săi. Familia ei este protejată, în permanenţă, de agenţi de securitate privaţi.

"În acest moment îmi este foarte teamă", a declara prinţesa pentru ziarul "The Sunday Telegraph". "Ei ştiu că, acum, nu mă pot întoarce. Este prea periculos. Am fost abuzată fizic şi psihic, toate bunurile mi-au fost confiscate", a mai precizat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri, avocatul ei a depus o cerere prin care solicită azil în Marea Britanie. În acest moment, autorităţile trebuie să verifice dacă plângerea ei are sau nu motivaţie. Situaţia este dificilă şi se anunţă tensiuni diplomatice, întrucât autorităţile saudite o vor înapoi acasă.

Prinţesa Sara locuieşte în Marea Britanie din anul 2007, din cauza tensiunilor cu tatăl ei, Prinţul Talal bin Abdulaziz al Saud (80 de ani), cunoscut şi sub numele de Prinţul Roşu. "Totul se leagă de o anumită problemă pe care nu doresc să o discut în public. S-a întâmplat ceva în trecut, iar tatăl meu nu a putut trece cu privirea. S-a mobilizat împotriva mea şi a vrut să mă distrugă. Eu i-am fost cea mai apropiată şi favorită. Întreaga situaţia mi-a zdruncinat universul", a mai spus Prinţesa Sara jurnaliştilor britanici.

"Mi se spune Barbie pentru că, în copilărie, eram ca acea fetiţă drăguţă care le avea pe toate", explica Sara porecla ei. Sara a trăit întreaga viaţă într-un palat din Riyadh, înconjurată numai de lux.

Cererea ei de azil pune în lumină situaţia tensionată din interiorul familiei regale din Arabia Saudită. Prinţesa Sara era susţinută de unchiul ei, Prinţul Încoronat Nayef bin Abdulaziz al Saud, un rival al tatălui ei. Numai că, luna trecută, Nayef a murit, iar Prinţesa Sara s-a simţit în pericol şi a depus documentele de azil politic.