Evenimentul Zilei > Actualitate > Părinţii, obligaţi prin contract să dea bani la şcoală
Părinţii, obligaţi prin contract să dea bani la şcoală

Părinţii, obligaţi prin contract să dea bani la şcoală

Directorii au găsit o nouă metodă de a aduna bani pentrul fondul şcolii. Sub aparenţa unor contracte, familia elevului e pusă să adere la asociaţia instituţiei, dar şi să identifice surse de finanţare pentru şcoală.

Elevii de la Şcoala "Avram Iancu" din cartierul Berceni al Capitalei nu au venit acasă cu note după primele zile de curs.
În schimb, le-au adus părinţilor contractul numit "Acord de parteneriat pentru Educaţie" şi o adeziune la Asociaţia Şcolii "Avram Iancu".
"Prin exprimarea acestei adeziuni vă informăm şi despre necesitatea de a contribui material-financiar sau prin activitate de voluntariat. Contribuţia benevolă, pentru fiecare copil, este în cuantum de 20 de lei pe an şcolar", este scris în acord.
În plus, părinţii se obligă "să identifice surse de finanţare extrabugetare". Întrebată despre situaţie, directoarea şcolii, Viorica Stoi cescu, bate în retragere: "Dacă un părinte este nemulţumit de un punct din contract poate să vină să ne spună şi vom modifica".
Prin acordul amintit, elevii mai sunt obligaţi să cunoască legile ţării, normele de circulaţie şi conduita în caz de incendiu. "E bine să ştie când să treacă strada sau nu. Am avut o situaţie în care elevul a venit şi a înfipt compasul în spatele unui cadru didactic. Vrem să evităm astfel de cazuri", mai spune directoarea.

"Sunt recomandate astfel de asociaţii"
Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, ne-a declarat că "este recomandată înfiinţarea asociaţiilor. Aşa, o şcoală poate cumpăra calculatoare, până acum nu putea. Contribuţia de 20 de lei e cea minimă pentru înfiinţarea unei asociaţii".
Părinţilor nu le e încă prea clară situaţia. "Nu cred că e normal să ne condiţioneze cu astfel de lucruri", spune o mămică care are o fetiţă în clasa a V-a. O alta însă crede că e o metodă bună pentru că banii se duc la fundaţia şcolii şi se poate cere evidenţa lor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: