Descoperire uluitoare! Primul om din lume vindecat complet de virusul HIV, este un englez de 44 de ani

Descoperire uluitoare! Primul om din lume vindecat complet de virusul HIV, este un englez de 44 de ani

Un bărbat de 44 de ani din Marea Britanie ar putea fi primul om din lume vindecat complet de virusul HIV cu ajutorul unei noi terapii care ar putea fi salvarea oamenilor infestati. Acest proces revoluţionar a fost realizat de cercetători de la universităţile din Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College din Londra si Kings College din Londra.

Potrivit The Thelegraph, un bărbat din Marea Britanie ar putea fi primul om din lume vindecat complet de virusul HIV cu ajutorul unei noi terapii care ar putea fi salvarea oamenilor infestaţi. Pentru una din cele 50 de persoane supuse tratamentului analizele arată absența totală a virusului din sânge. Dacă în perioada următoare analizele vor arăta la fel, atunci bărbatul de 44 ani va fi primul om vindecat complet de HIV.

Bărbatul de 44 de ani a fost supus, alături de alte 49 de persoane, unui tratament experimental. Oamenii de ştiinţă au declarat că în prezent virusul este complet nedectabil în sângele pacientului şi că, dacă nu revine, este vorba despre prima vindecare completă. HIV este dificil de tratat deoarece țintește sistemul imunitar şi afectează ADN-ul celulelor T, astfel încât acestea nu numai că ignoră boala, ci reproduc virusul. „Aceasta este una dintre primele încercări serioase în care virusul HIV dispare complet. Cercetăm posibilitatea reală de a vindeca HIV. Este o provocare imensă și chiar dacă este în primele zile de testare, rezultatele sunt impresionante”, a declarat Mark Samuels, directorul institutului de cercetare al clinicii din Marea Britanie. Profesorul Sarah Fidler, un medic consultant la Imperial College din Londra, a adaugat: "Aceasta terapie este special concepută pentru a goli corpul de viruşurii HIV, inclusiv cei latenţi.

"Ea a lucrat în laborator şi există dovezi că va lucra cu  omul, de asemenea  trebuie să subliniem că suntem încă  pe un drum lung de la orice tratament actual. "Vom continua cu teste medicale în următorii cinci ani, iar în acest moment nu se recomandă oprirea Art, dar, în viitor, în funcție de rezultatele testelor putem explora acest lucru."

Procesul este realizat de cercetători de la universităţile din Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College din Londra si Kings College din Londra.

Ne puteți urmări și pe Google News