Primul deputat rămas fără scutul anti-justiţie

Primul deputat rămas fără scutul anti-justiţie

Mihai Boldea este primul deputat pentru care Camera a încuviinţat solicitarea procurorilor de a-l percheziţiona, reţine şi chiar aresta. Plenul a blocat decizii similare în cazurile Ridzi, Păsat şi Năstase.

După ce Senatul în­cuvinţase arestarea unui membru al său, Cătălin Voicu (PSD), ieri, pentru prima dată, nici Camera Deputaţilor nu s-a mai pus în calea justiţiei. Deputatul Mihai Boldea (ex-PDL), cercetat de DIICOT pentru înşelăciuni imobiliare într-un dosar în care deja au fost arestate preventiv alte şase persoane, a fost lăsat fără imunitate parlamentară.

Până la acest precedent, Camera blocase decizii similare în privinţa unor deputaţi precum Adrian Năstase, Monica Iacob Ridzi şi Dan Păsat.

Camera a decis cu 147 de voturi "pentru" şi 17 "împotrivă" că procurorii pot perche­ziţiona domiciliul lui Boldea şi, dacă consideră necesar, pot cere reţinerea şi arestarea acestuia. Cu sprijinul Opoziţiei

Decizia nu ar fi fost luată fără ajutorul Opoziţiei care şi-a întrerupt protestul parlamentar şi a trimis la şedinţă câţiva deputaţi astfel încât, în lipsa unor aleşi ai Puterii, să fie întrunită majoritatea necesară. Zece deputaţi ai Opoziţiei, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu (PNL) au şi votat, secret, cu bile.

Prezent la şedinţă, Victor Ponta, preşedintele PSD, totuşi nu a votat, dar a explicat că a venit pentru a se asigura că Parlamentul nu blochează din nou Justiţia.

Şedinţa a avut loc în absenţa lui Boldea, care nu a pus piciorul ieri la Parlament, deşi avea dreptul să-şi susţină nevinovăţia.

DOSAR

Bani proveniţi şi din proxenetism Potrivit Referatului prin care DIICOT a solicitat Parlamentului ridicarea imunităţii, deputatul Mihail Boldea este acuzat şi de spălare de bani, proveniţi din traficul de femei, printre care şi minore. Mihail Boldea mai este acuzat că a coordonat o vastă reţea de falsificatori de acte, care se ocupa cu retrocedarea ilegală a mai multor imobile din Galaţi, printre care un monument istoric şi un teren dintr-un parc. Înalta Curte de Casaţie va decide dacă el va fi sau nu arestat. (Cristian Vasilcoiu) Citiţi şi:

  • REFERAT DIICOT. Deputatul Boldea spăla bani proveniţi din traficul de persoane
  • Opt persoane din Galaţi, reţinute în dosarul lui Mihail Boldea, deputat implicat în mafia imobiliară | VIDEO
  • Profilul lui Mihail Boldea, făcut de presa locală: „Un celibatar de top, însurat cu tribunalul”
  • Afaceri ilegale de un milion de euro! Deputatul Mihail Boldea, implicat în mafia imobiliară

Ne puteți urmări și pe Google News