Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Primul caz de coronavirus în România, confirmat! Ce spun Costache și Arafat
BREAKING NEWS. Primul caz de coronavirus în România, confirmat! Ce spun Costache și Arafat

BREAKING NEWS. Primul caz de coronavirus în România, confirmat! Ce spun Costache și Arafat

Oficial, România are, începând din această seară, un caz confirmat de coronavirus (Covid-19).

Declarații la MAI:

Viorel Costache, ministrul Sănătății: „Din păcate, avem primul caz de infectare de Covid-19 pe teritoriul României. Bărbatul este din județul Gorj. Starea bărbatului este bună, dar nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru alte 33 de teste din acea zonă.”

„La nivel mondial sunt zeci de mii de cazuri care s-au vindecat. E important că e o formă ușoară și sperăm căse va vindeca.”

„Toți cei șapte membri ai familiei sunt negativi la Covid-19”.

„Această persoană a fost la vânătoare cu italianul respectiv”.

Raed Arafat, șeful DSU: „Pacientul este într-o stare bună în acest moment și nu prezintă simptomele specifice. Este un test pozitiv, totuși. Un echipaj ISU Dolj echipat cu izoleta și unul SMURD îl vor transporta până la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. În casa bărbatului locuiesc alte șapte persoane, toate testate negativ. Acestea vor rămane la domiciliu, sub izolare, sub pază. După carantina vor fi testate din nou.

Transportul se va face în condiții de siguranță, dar nu va fi unul de urgență, așa că va dura 4-5 ore”.

„De ieri am dat o dispoziție ca prefecții să împartă sarcinile pentru a asigura toate cele necesare celor aflați în carantină. Finanțarea costurilor vine prin bugetul de stat, de la Ministerul Sănătății”.

„Poată să rămână asimptomatic și apoi să devină negativ, dar orice evoluție e posibilă”.

 

Un bărbat din Gorj care a intrat contact cu italianul în vârstă de 71 de ani a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19. Italianul a stat în România vreme de cinci zile, însă acesta a călătorit în mai multe locuri din țară, în întâlniri de afaceri. Mai mult, există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, informează Digi 24, dar testele nu au fost încă finalizate.

După ora 23, urmează declarații de presă la Ministerul de Interne din partea lui Victor Costache, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful DSU.

Știre în curs de actualizare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: