Primele 740 de contracte de pensii facultative, incheiate de ING
- Adam Popescu
- 3 iulie 2007, 03:00
70 de companii au ales sa ofere angajatilor lor pensii facultative la ING Asigurari de Viata, la mai putin de o luna de cand s-a dat startul pentru pensiile facultative.
Astfel, pana in acest moment, 740 de persoane au semnat contracte de aderare la fondul de pensii ING Clasic. Valoarea totala a activelor nete ale fondului se ridica la 18.600 lei, potrivit reprezentantilor companiei.
In aceasta saptamana va fi autorizat si cel de-al doilea fond de pensii facultative (pilonul III), ING Optim. Spre deosebire de alte fonduri de acest gen prezente pe piata, „ING Optim ofera garantia contributiilor nete. Clientului i se ofera garantia restituirii sumei nete cu care a contribuit”, ne-a declarat Delia Carstean, marketing communication manager ING Asigurari de Viata. Acest fond se adreseaza in special clientilor mai conservatori.
Un milion de euro pentru pensiile obligatorii
„Proiectele noastre de dezvoltare pe segmentul de pensii facultative si obligatorii administrate privat isi propun sa extinda si mai mult portofoliul de clienti si sa consolideze pozitia noastra in Romania”, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa, Bram Boon, directorul general al ING Asigurari de Viata. Boon a precizat ca numai pentru dezvoltarea pilonului II (pensii obligatorii administrate privat) compania a investit aproximativ un milion de euro.
Pana la sfarsitul acestui an, conducerea companiei ING Asigurari de Viata isi propune sa atinga o cota de piata de 25% pentru pensiile facultative si o cota de 30% pentru pensiile private obligatorii. ING Asigurari de Viata a demarat deja pregatirile pentru pensiile private obligatorii. Potrivit conducerii companiei, reteaua de agenti de marketing care va oferi informatii referitor la pensiile private va numara, in curand, 30.000 persoane, in intreaga tara.
Campania de inscriere pentru pensiile obligatorii va demara in luna august si va dura patru luni. Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepand de la 1 august si pana la finele lunii noiembrie, salariatii cu varste de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii administrat privat.
Salariatii cu varste cuprinse intre 35-45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricand, pana implinesc 45 de ani. Cei care pana la sfarsitul lunii noiembrie nu vor adera la un anumit fond de pensii private vor fi distribuiti aleatoriu la una dintre companiile care activeaza pe piata.