Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul Dominic Fritz: „Sunt salarii prea mari pentru cei care freacă menta la stat”
Primarul Dominic Fritz: „Sunt salarii prea mari pentru cei care freacă menta la stat”

Primarul Dominic Fritz: „Sunt salarii prea mari pentru cei care freacă menta la stat”

Primarul Dominic Fritz: „Sunt salarii prea mari pentru cei care freacă menta la stat”. Primarul Timișoarei nu este de acord cu salariile bugetarilor care, în mare parte, nu fac nimic.

Primarul Dominic Fritz: „Sunt salarii prea mari pentru cei care freacă menta la stat”. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este de părere că   salariile bugetarilor nu sunt pe merit.

Primarul Dominic Fritz: „Sunt salarii prea mari pentru cei care freacă menta la stat”

În opinia sa, sunt oameni care muncesc cu adevărat şi au salarii prea mici, iar cei care „freacă menta la stat” au salarii mari. Nu mai vorbim de sporuri şi alte avantaje.

Primarul Dominic Fritz a declarat, marţi, că salariile bugetarilor sunt prea mici pentru cei care sunt dornici de muncă. Şi prea mari pentru cei care freacă menta.  Primarul mai spune că mulţi dintre cei care şi-au depus dosarele pentru postul de administrator public s-au retras din competiţie. Motivul a fost unul justificat, au aflat că salariul ar fi de doar 17.000 de lei brut.

Primarul Dominic Fritz: Cei care lucrează cu mine fac un fel vontulariat. Iar cei care freacă menta sunt plătiţi bine

Edilul Timişoarei s-a referit la candidaţii care au aplicat şi care veneau din mediul privat. Subliniind totodată că unii dintre cei care lucrează acum alături de el fac un fel de voluntariat.

„Pentru mulţi, salariul a fost chiar la o limită pentru manageri care vin din privat. 17.000 de lei brut nu e o sumă foarte impresionantă, iar dacă vorbim de poziţii de directori, unde suma scade şi mai mult, pentru unii care lucrează în privat nu mai devine fezabil”, mai spune edilul.

Paradoxul de la stat: salariile sunt prea mari pentru cei care sunt deja în sistem şi „freacă menta”

Primarul continuă: „inclusiv în cazul celor care lucrează cu mine, este aproape voluntariat, în comparaţie cu unde lucrau înainte. Unii şi-au şi retras candidatura, când au aflat salariul.

Cred că avem paradoxul în România, că salariile în sectorul public sunt prea mici pentru cei care au chef de muncă şi sunt prea mari pentru unii care sunt deja în sistem şi care freacă menta”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei a mai anunţat că primăria pregăteşte un concurs pentru ocuparea postului de arhitect-şef al Timişoarei. Lansarea concursului se amână pentru ca aceia care vor să se înscrie să se poată înregistra în Registrul Urbaniştilor din România. Este o condiţie esenţială pentru a putea participa la concurs.