Edilul Capitalei a afirmat că „îmi doresc să ne organizăm cât mai eficient pentru anul 2017, în aşa fel încât să oferim bucureştenilor, într-un timp cât mai scurt, servicii de cea mai bună calitate şi spitale comparabile cu cele europene. Vom demara un proiect pilot care vizează renovarea, modernizarea şi dotarea tuturor spitalelor aflate în administrare”. Gabriela Firea a ținut, totodată, să aprecieze tragerea de inimă a unor manageri: „am făcut o serie de vizite neanunţate în toate cele 19 spitale şi ştiu că sunt şi lucruri foarte bune care s-au realizat, se vede ca munciţi enorm, dar sunt şi lucruri care pot merge mai bine. Vă cunosc devotamentul, ştiu că de multe ori spitalele reprezintă cea de a doua casă pentru dumneavoastră.”

Edilul Capitalei a precizat, însă, că „nu putem trece la dotări, până nu facem curăţenie. În acest sens, trebuie să tratăm cu mare responsabilitate raportul infecţiilor intraspitaliceşti”, a precizat edilul general.

Extinderi preconizate ale spitalelor

Firea ia în calcul evaluarea fluxului medical pentru a putea fi extinse secțiile cu mulți pacienți. În ceea ce priveşte dotările, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu aparatura necesară, astfel încât Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) să poată demara procedura de achiziţie. Împreună cu Ministerul Sănătații, primarul general a promis că va găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.

Constructorii verificaţi “la sânge”

 La rândul său, Răzvan Niţu, directorul ASSMB, susţine că, în condiţiile fundamentării bugetului pentru anul 2017, trebuie urmărită cu atenție execuţia bugetară, astfel încât banii alocaţi să fie cheltuiţi în integralitate. În cazul spitalelor cu lucrări în derulare, se anunță o verificare „la sânge” a constructorilor, pentru justificarea cheltuirii banilor publici.

Managerii trebuie să gestioneze la timp “Planul Alb”

Directorul medical interimar al ASSMB, Turkes Ablachim, a reamintit managerilor că, până la sfârşitul lunii viitoare, trebuie să întocmească „Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple şi să-l depună la Direcţia de Sănătate Publică, conform Dispoziţiei emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, la data de 30 decembrie 2016".

 

 

Te-ar putea interesa și: