Primăria începe tratamentele de combatere a țânțarilor în București. Ce zone sunt vizate
- Bianca Ion
- 28 aprilie 2024, 23:44
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat că administrația locală a demarat aplicarea tratamentelor împotriva țânțarilor.
În ce interval orar se va desfășura acțiunea
În București a început implementarea Programului Unitar de Acțiune pentru combaterea țânțarilor. Compania Municipală Eco Igienizare va coordona această acțiune.
Tratamentele vor fi efectuate zilnic, între orele 22:00 și 5:00, în toate zonele Capitalei, în funcție de condițiile meteorologice. În fiecare joi seară, tratamentele vor fi aplicate în toate parcurile din București.
Primăria începe tratamentele de combatere a țânțarilor în București. Ce zone sunt vizate
„Sunt vizate spațiile verzi de pe aliniamentele stradale și cele aferente blocurilor, parcurile, locurile de agrement, terenurile de sport, cimitirele, terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice și de reședință, terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări, piețe și târguri agroalimentare, etc.”, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan.
Acesta a subliniat că substanțele folosite sunt autorizate de Ministerul Sănătății și, în concentrația aplicată, nu prezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor sau a animalelor.
Compania Eco Igienizare a furnizat numărul de telefon al Dispeceratului non-stop - 0752.041.898 - și adresa de email sesizari@cmeib.ro, unde cetățenii pot înainta sesizări și reclamații referitoare la apariția oricăror focare de infestare în București.
La începutul lunii aprilie au început să se aplice tratamentele pe toate malurile de lacuri care sunt în proprietatea Municipalității
Primăria Capitalei a demarat la începutul lunii aprilie aplicarea tratamentelor de combatere a larvelor de țânțari pe toate malurile de lacuri care sunt în proprietatea Municipalității, respectiv Herăstrău, Lacul Morii, Cișmigiu, Tei, Circului, Național, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străulești și Palatele Brâncovenești Mogoșoaia.
Pentru 2024, Nicușor Dan și-a propus să dubleze numărul tratamentelor de larvicidare care se vor desfășura simultan cu cele de combatere a țânțarilor.
Acestea reprezintă primul pas în reducerea înmulțirii țânțarilor, de aceea sunt realizate încă de la începutul sezonului cald.
Pentru anul 2024 sunt planificate 14 astfel de tratamente.