Având în vedere temperaturile extrem de scăzute din Capitală, Primăria Generală, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Poliția Locală, desfășoară astăzi o amplă acțiune de identificare și adăpostire a persoanelor fără locuință.
Mai mult decât atât, în afara găzduirii acestora în cele trei adăposturi ale Municipalității, Municipalitatea oferă în mai multe zone din București hrană caldă, ceai, îmbrăcăminte groasă și încălțăminte persoanelor fără adăpost care nu doresc să meargă în centrele sociale.
Astfel, în prezent, în centrele Direcției de Asistenta se afla cazate 875 de persoane fără adăpost, după cum urmează:
— 43 de persoane la Centrul de Asistență pentru Mama și Copil (sos. Viilor);
— 124 femei, la Adăpostul pentru Femei (sos. Berceni)
— 708 bărbați, la Complexul integrat de servicii sociale pentru adulți Sf. Ioan. (bd Pallady)
Totodată, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate, noaptea trecută, echipele Poliției Locale au căutat și transportat în centrele Municipalității 12 persoane. În total, până în prezent, 73 de persoane au fost aduse la adăposturi de către polițiștii locali.
De asemenea, și în această dimineață, începând cu ora 7.00, a fost reluat programul de distribuție ceai cald și supa iar în acest moment, pe teren se afla trei bucătarii mobile, care sunt amplasate la Gara de Nord, Piața Sf. Gheorghe și intersecția Posta Vitan.
Până la ora 12.00, au fost distribuite aproximativ 1.500 de ceaiuri atât persoanelor defavorizate cât și trecătorilor sau călătorilor din stațiile mijloacelor de transport în comun.
Concomitent, o altă bucătărie mobila se afla în teren, însoțită de o echipă a DGASMB care oferă, pe lângă hrană caldă, căciuli, mănuși, geci și bocanci persoanelor fără locuință care nu doresc să meargă în adăposturile Municipalității.
Pe lângă aceste măsuri, au fost organizate și alte zece puncte fixe de distribuție ceai cald și supa astfel:
— Str. FOIȘORULUI, nr.56-58, sector 3
—Str. DRISTORULUI, nr.81-88, sector 3.
— Calea Șerban Vodă, nr.48, sector 4.
— Strada Maximilian Popper, nr. 17 a, sector 3.
— Str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3.
— Calea Grivitei, nr.216, sector 1.
— Calea Ferentari, nr. 191, sector 5.
— Str. Agricultori, nr.105, sector 2.
— Sos. Viilor, nr.44, sector 5.
— Str. Mitropolit Filaret, nr.41, sector 4)
Și în această seară, trei echipe ale Direcției de Asistență Socială merg în teren și oferă îmbrăcăminte groasă persoanelor fără locuință care nu doresc să meargă în adăposturile Municipalității, iar la Gara de Nord, începând cu ora 19.00, va continua acțiunea de monitorizare a persoanelor adulte fără adăpost precum și distribuția de hrană caldă și îmbrăcăminte.
Pentru orice sesizare privind persoanele fără adăpost precum și pentru urgențe RADET, ENEL, ApaNova, Adminstratia Străzilor etc. Reamintim că Primăria Capitalei a pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit dispecerat PMB, 0.800.800.868, disponibil 24 de ore din 24.

Te-ar putea interesa și: