Bătălia pentru Alexandria se dă între un fost edil al oraşului, Teodor Niţulescu (PC), şi actualul viceprimar, Victor Drăguşin (PSD).
Şanse are şi Constantin Filip, candidat PDL, membru în Consiliul Local Alexandria. Acesta a mai candidat de două ori fără succes la postul de edil al oraşului. În 2000 şi 2004, Filip a candidat din partea liberalilor. La scindarea PNL, a plecat cu gruparea Stolojan.
Baron PSD în exil
Teodor Niţulescu, actualmente deputat PC, a condus Alexandria între 1996 şi 2000. La alegerile din 2000, a mai câştigat odată primăria sub sigla PSD. A renunţat însă la mandat în 2001 pentru a prelua funcţia de prefect de Teleorman în guvernul Năstase.
De pe această poziţie, prin afacerile sale, a devenit cunoscut şi în presa centrală, fiind nelipsit din lista scurtă a baronilor locali. După 2005, i s-au deschis şi câteva dosare penale, finalizate însă cu NUP-uri. Din 2004 devine deputat, dar pierde postul de şef al filialei în favoarea lui Liviu Dragnea. Divergenţele cu acestea îl fac să plece din partid. După câteva luni petrecute la PRM, Niţulescu ajunge la PC.
Tentativă de cumpărare de voturi
Victor Drăguşin (PSD) a fost viceprimar al Alexandriei timp de opt ani. Acesta nu a mai fost desemnat candidat deoarece, după două mandate în care nu s-a dovedit eficient, a devenit nepopular printre cetăţenii muncipiului Alexandria.
Potrivit unui material de presă publicat în EVZ, Drăguşin a fost amestecat în 2004 într-o tentativă de cumpărare a 4.000 de voturi pentru candidatul PSD la preşedinţie, Adrian Năstase. Tranzacţia ar fi trebuit să se facă cu reprezentanţii PD din mai multe secţii de votare care ar fi trebuit să închidă ochii atunci când în urnă mai erau introduse nişte voturi pro- Năstase.
Cel de-al patrulea candidat este Constantin Cula (PNL), profesor şi inspector şcolar. Reprezentantul liberalilor este cotat cu şanse minime.
TEODOR NIŢULESCU
Vârsta: 49 de ani
Familie: căsătorit, trei copii
Profesie şi studii: inginer, specializarea Mecanică fină
Apartenenţă politică: PC
Avere: este milionar în euro. Pe numele său sunt trecute mai multe terenuri, case şi apartamente. Este acţionar la mai multe firme. În conturi apar aproximativ 250.000 de euro
Puncte tari: experienţa de fost edil al oraşului şi de fost prefect al judeţului poate constitui un atu
Puncte slabe: traseist politic
VICTOR DRĂGUŞIN
Vârsta: 45 de ani
Familie: căsătorit Profesie şi studii: inginer, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini
Apartenenţă politică: membru PSD din 1995
Avere: o casă în construcţie, o maşină Renault Megane luată în leasing
Puncte tari: experienţa în administraţie acumulată în cei opt ani cât a fost viceprima
Puncte slabe: a stat în umbra actualului primar, un personaj devenit nepopular şi ineficient