ÎCCJ a hotărât că în perioada 29 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, Fodor ar fi deținut în paralel funcția de viceprimar al Sibiului și cea de membru în consiliile de administrație a două unități de învățământ ale orașului. În acea perioadă, Astrid Fodor era „vicele” lui Klaus Iohannis, în perioada în care actualul Președinte conducea destinele orașului transilvănean.

Decizia de promovare a Corinei Bokor în funcția de primar a venit după votul in corpore al consilierilor PNL și FDGR, ultima fiind gruparea din care atât Bokor, cât și Astrid Fodor fac parte și cea în care Klaus Iohannis a activat până la intrarea în PNL.

Aceasta a declarat că va continua activitatea de până în prezent a insituției „până când doamna primar va putea reveni în funcţia în care a fost aleasă de cetăţeni”. Reamintim că ICCJ a admis apelul Agenției Naționale pentru Integritate, după ce, în prealabil, Curtea de Apel îi dăduse dreptate politicianului. Pentru că decizia este definitivă, Fodor susține că vrea să se adreseze acum instanței de contencios administrativ.