Evenimentul Zilei > Politica > Prima Doamnă s-a apucat de tenis: prima ieșire publică | Foto
Prima Doamnă s-a apucat de tenis: prima ieșire publică | Foto

Prima Doamnă s-a apucat de tenis: prima ieșire publică | Foto

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, joacă tenis de șase luni, fapt devenit public abia cu ocazia turneului Pamira Open 2015, unde Prima Doamnă a venit să îl susțină pe Victor Cornea.

Carmen Iohannis a mers în tribune pentru a-l susține pe Cornea (antrenat de Marius Vecerdea, directorul Pamira Open) imediat după antrenament, într-o ținută specifică sportului alb. Același Marius Vecerdea este cel care o antrenează și pe Carmen Iohannis, în sesiuni programate de două ori pe săptămână. ”A venit să joace chiar și ea. Joacă de câteva luni, de aproximativ 5-6 luni, din iarnă. Îi place foarte mult. La început i-a fost mai greu, dar acum îi face plăcere. O dată sau poate două ori pe săptămână vine și face exercițiu fizic prin tenis. A fost și la meciul de Cupa Davis, și dacă s-a potrivit acum, i-a plăcut să-l vadă din nou pe Victor", a declarat Marius Vecerdea.

Klaus Iohannis a început să joace tenis alături de Vecerdea de aproximativ cinci ani. Deocamdată, cuplul prezidențial nu a apucat să joace tenis împreună. "Nu joacă tenis împreună. În general, în tenis, până nu există o apropiere de nivel rezonabilă, e complicat să joci împreună. Acesta este motivul pentru care nu au jucat. Mai durează cel puțin un an de zile, până când Prima Doamnă poate să se apropie de un nivel în care să joace tenis împreună cu domnul președinte. Tenisul e complicat în primul an, primii doi ani se învață un pic mai greu. Cam acesta este motivul", explică Marius Vecerdea.

Meciul la care a asistat Carmen Iohannis a fost pierdut de Victor Cornea în fața germanului Stephan Hoiss (3-6, 6-4, 2-6).