Prim-procuror din Vâlcea, cercetat de DNA

Prim-procuror din Vâlcea, cercetat de DNA

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Teodor Trancă, a fost audiat timp de mai multe ore, azi-noapte, la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Magistratul este învinuit într-un dosar de corupţie.

"Nu mi-au spus exact pentru ce îmi dau casa pe dos. Căutau facturi ale produselor electronice şi electrocasnice existente în casa mea şi poze cu Ovidiu Ciogescu şi o anume Ramona. Nu ştiu cine este această Ramona, eu nu sunt prieten cu Ciogescu. L-am văzut de câteva ori în viaţa mea. Le-am pus la dispoziţie tot ce mi-au cerut", ne-a declarat procurorul Teodor Trancă.

După terminarea percheziţiei, procurorul de caz Radu Savastian l-a chemat pe magistratul vâlcean mâine la sediul DNA pentru audieri. "La două ore după ce a plecat procurorul Sevastian din Vâlcea m-a sunat şi mi-a spus să mă prezint imediat la sediul DNA Piteşti. Mi-a trimis prin fax la ora 19.00 ordinul de aducere a mea la anchetă de către o echipă de la Politia Vâlcea. Nu stiu ce de ce s-a răzgândit si m-a chemat urgent în seara asta (sâmbătă seara - n.r.)?", se întreaba magistratul.

Prim-procurorul a părăsit sediul DNA azi dimineaţă, în jurul orei 5.30. "Mi s-a comunicat că am calitatea de învinuit şi că trebuie să mă prezint din nou luni, la ora 10.00. Încă nu ştiu exact pentru ce sunt cercetat. Mă simt umilit pentru faptul că am fost târât în mizeria asta. După o carieră de 27 de ani procuratura, reputaţia şi viaţa mea profesională sunt terminate", a conchis Teodor Trancă.

Suspiciuni de luare de mită

Potrivit anchetatorilor, prim-procurorul Teodor Trancă este cercetat în dosarul omului de afaceri Ovidiu Ciogescu, directorul SC Electro Valcea, care împreună cu fostul director CEC Bank, Dorin Dobrisan, se află în arest preventiv de mai bine de două luni fiind acuzaţi de dare de mită, respectiv luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi uz de fals. Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2006-2008, Dorin Dobrisan i-a acordat lui Ciogescu un credit ilegal de peste 700.000 de lei, primind în schimb pentru serviciile făcute patru maşini de lux evaluate la peste 200.000 de euro şi aparatură electronică şi electrocasnică. Surse judiciare susţin că numele prim-procurorului Teodor Trancă, cel al comisarului şef Eugen Neaţă, fost şef al Poliţiei Vâlcea, femeia de afaceri Maria Tudor, Petre Popescu, primarul localităţii Boişoare si alte persoane importante din judeţ se aflau notate într-o agendă a lui Ovidiu Ciogescu "ca beneficiari ai unor cadouri substantiale".

Ne puteți urmări și pe Google News